back to top

Na Jahorini uhićen Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih europskih bjegunaca |

na jahorini uhićen mladen samardžija, jedan od najtraženijih europskih bjegunaca

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženiji bjegunaca Europske unije, uhićen je danas u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Kako saznaje ATV, Samardžija je uhićen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Raspisana tjeralica

Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenskog pravosuđa, budući da je za njim raspisana tjeralica zbog umiješanosti u organizirani kriminal.

Tjeralica je dostupna na web stranici policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu. Potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

– Oglas –

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Gotovo 60.000 eura u kešu

Inače, Samardžija je i prošle godine uhićen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

– Oglas –

Također, Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

– Oglas –

hip.ba

Popularno danas