Mostarski ‘Hamlet’ na daskama HNK u Šibeniku

-

Nakon premijere najnovije predstave “Isus, Sin Čovječji” Halila Džubrana, Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru posjetit će HNK u Šibeniku gdje će u četvrtak, 27. svibnja, izvesti svoju nagrađivanu predstavu “Hamlet u selu Mrduša Donja”.

Mostarski “Hamlet” autora Ive Brešana i u režiji Ivana Lea Leme, postavljen je na scenu ispunjenu bačvama raznih veličina, odnosno na veliko seosko gumno s nebom i oblacima u trećem planu, priopćeno je iz HNK Mostar.

“Prostor zapravo sugerira jednu veliku krčmu na otvorenom, donjomrdušku agoru, koja je i groteskni vlaški parlament i pozornica, s Brešanovim ‘Hamletom’ kao jedinom točkom dnevnog reda. Sugerirajući prostor slobode, ovakva scenska postavka postaje ironični komentar rigidnoga socijalističkog konteksta s početka pedesetih godina prošlog stoljeća”, navode iz Kazališta.

U predstavi igraju Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Danica Džidić, Stana Šuman, Sofija Vrljić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić.

Scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, autor glazbe Zvonimir Dusper Dus, a koreograf Leo Mujić, stoji u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti