More
  VijestiMinistarstvo financija HNK: Uskoro će biti isplaćena razlika plaća za mart

  Ministarstvo financija HNK: Uskoro će biti isplaćena razlika plaća za mart

  U vezi s poteškoćama u isplati plaća proračunskim korisnicima izazvanih kvarom na informatičkom sustavu Ministarstvo financija Hercegovačko-neretvanskog kantona ističe kako se radi na ažuriranju nove baze podataka za 5.200 proračunskih korisnika.

  Iz Ministarstva ističu kako su trenutno u bazu podataka ažurirani gotovo svi matični podaci uposlenika, proračunskih korisnika i u tijeku je unos podataka za obračun plaće. Zbog potrebe poštivanja rokova za isplatu plaća prema ustaljenoj mjesečnoj dinamici, Ministarstvo financija je u utorak, 11. svibnja, uplatilo akontacije plaća za travanj 2021. godine, a koju su dobili uposlenici na razini primanja koje su imali za veljaču 2021. godine.

  “Završetak obračuna zaostataka plaća za mart 2021. godine očekujemo do kraja idućeg tjedna nakon čega će biti isplaćena razlika plaća za mart kao i ugovori koji nisu bili isplaćeni zbog gore navedenog razloga. Nakon završetka aktivnosti iz prethodnog stava planiramo obračunati razliku za travanjske plate te ponoviti postupak isplate kao i kod plaće za mart2021. godine”, navodi se u priopćenju Ministarstva financija HNK-a.

  Iz Ministarstva financija zahvaljuju proračunskim korisnicima, školama, policiji, pravosudnim organima i ministarstvima, te upravnim organizacijama koje su, kako se navodi, dale ogroman doprinos dostavljanjem traženih matičnih podataka.

  Od nastanka kvara koji se dogodio na serveru za obračun plaća 29. ožujka ove godine Ministarstvo financija HNK-a je prema odluci kantonalne vlade odmah pristupilo nabavci novog servera uz obvezu poštivanja svih procedura za javne nabavke.

  “Od trenutka isporuke uređaja koji se dogodio 9. travnja 2021. godine, u posljednjih 30 dana, uposlenici Ministarstva financija HNK-a u suradnji s ovlaštenom firmom, kontinuirano rade na ažuriranju nove baze podataka za 5.200 proračunskih korisnika u HNK-u”, navodi se dalje u priopćenju.

  Iz Ministarstva financija ističu kako je funkcioniranje Hercegovačko-neretvanskog kantona stabilno, da su plaće i ostala primanja nepromijenjeni u odnosu na ranije razdoblje, te da se u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i u proceduri utvrđuju razlozi nastanka kvara na serveru, materijalna šteta i eventualna odgovornost za ovakvo stanje koje je uznemirilo javnost.

  Također, iz spomenutog ministarstva napominju kako su svi podaci i kompletna arhiva podataka koji su se nalazili na serveru sačuvana kod proračunskih korisnika, prikazani kroz obrasce za evidentiranje, a koji su propisani u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, te da ne postoji bilo kakva mogućnost zlouporabe tih podataka.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 3 / 5. Brojanje glasova: 2

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img