‘Merhamet’ podijelio pakete socijalno ugroženim porodicama u Hercegovini

Regionalni odbor Merhameta Mostar tokom čitavog decembra provodio je zimsku akciju podjele prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u sklopu koje je podijeljeno više od 200 paketa.

– U saradnji s osnovnim odborima u Mostaru, Konjicu, Jablanici i Prozoru uspješno smo realizirali distribuciju i podjelu više od 200 prehrambenih paketa. Takođe, dostavili smo 40 paketa za porodice u potrebi za područje Tomislavgrada, a u narednim danima našu akciju nastavljamo na području Čapljine i Stoca – izjavio je direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar Adnin Hasić.

Inače, Regionalni odbor Merhameta Mostar je početkom decembra, u saradnji sa Sjedištem HO “Merhamet” MDD, u Konjicu i Jablanici podijelio 20 električnih šporeta i velike prehrambene pakete za porodice čiji su domovi stradali tokom nedavnih poplava na tom području. Ovu značajnu i vrijednu pomoć obezbijedio je “Merhamet” Švedske.

– Zahvaljujemo svim privrednicima, institucijama i pojedincima koji su prepoznali naš rad te nas na tom putu podržavaju. “Merhamet” na području Hercegovine nastavlja misiju dobročinstva i nadamo se da ćemo u 2022. godini svi biti još uspješniji na svim poljima, pa tako i u borbi protiv siromaštva – kazao je Hasić, saopćeno je iz Merhameta.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas