back to top

Mališani iz Dječjeg vrtića Čitluk svetom misom proslavili Majčin dan

Djelatnici i polaznici Dječjeg vrtića Čitluk, svečano su, svetom misom, proslavili Majčin dan u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku te su današnjom misom zahvalnicom također ispratili još jednu generaciju polaznika vrtića koja će najesen započeti osnovnoškolsko obrazovanje.

Svečanost je počela svetom misom zahvalnicom, koju je u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku slavio čitlučki župnik fra Miro Šego, a u molitvi vjernika i pjevanim dijelovima svete mise sudjelovala su djeca iz vrtića. Uz djecu, njihove roditelje i odgojiteljice, svetoj misi nazočili su i ostali brojni vjernici.

Na početku svete mise fra Miro je kazao kako se, uz proslavu Majčina dana, ovom svetom misom, djeca, njihovi roditelji i odgojiteljice žele zahvaliti Gospodinu za proteklu godinu odrastanja i sazrijevanja te sve pozvao da svakodnevnom zajedničkom obiteljskom molitvom Bogu iskazuju zahvalnost za sve milosti.

Župnik se također obratio svim prisutnim majkama te ih na poseban način pozvao da redovno uključuju svoju djecu u misna slavlja, istaknuvši kako djeca od malih nogu trebaju stjecati naviku da idu u crkvu, unatoč tome što budu nestašna i glasna, a kako budu odrastala valja ih uključivati u razne župne aktivnosti. Fra Miro se prisjetio Markovog evanđelja, u kojem je Isus rekao svojim učenicima: “Pustite dječicu neka dolaze k meni, ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!”

Žena je žalosna kad dođe onaj njezin trenutak, ali je radosna kada se čovjek rodi. Upravo je kroz to provučena ona nit onoga što je dužnost mame, a to je, kako mi često kažemo, “kako je mučno i teško izvesti dijete na put”, kazao je župnik na današnjoj propovijedi.

Majčin dan se obilježava u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja slavi svake godine druge nedjelje u svibnju. Prilika je to da svim majkama, bilo da je riječ o biološkim ili pak duhovnim majkama, na poseban način iskažemo ljubav i zahvalnost za sve ono što nesebično čine za svoju djecu.

The post Mališani iz Dječjeg vrtića Čitluk svetom misom proslavili Majčin dan appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas