back to top

Makedonski ministar: Vanjinu otmicu organizirao je njen otac

Na konferenciji za novinare makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je otac 14-godišnje Vanje G. organizirao njezinu otmicu u Skoplju u Sjevernoj Makedoniji. Kazao je da je motiv otmice koristoljublje, a da je zbog otmice i ubojstva osumnjičeno petero osoba. Trojici je određen pritvor, jedna je izvan zemlje, a otac maloljetnice priveden je i saslušan.

Kazao je da je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke. “Maloljetnica je odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je sama kod kuće”, objasnio je makedonski ministar, piše Telma, koja dodaje da su Vanjini roditelji bili razvedeni.

Potvrdio je da je Vanju ubio glavni organizator i izvršitelj otmice, a da je 14-godišnjakinja ubijena 27. 11. oko 11 sati iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi policija mogla doći. “Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo”, poručio je makedonski ministar.

Podsjetimo, Vanja je oteta 27. studenog oko 7.30. Glavni osumnjičeni za njezinu otmicu i ubojstvo je Ljupčo P., poznat i kao Palčo. Ljupčo, koji je trenutačno nedostupan makedonskim vlastima, član je desničarske proruske stranke u Makedoniji, a bio je aktivno uključen u građevinski sektor. Navodi se i da je bio u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj tjeralici koju je raspisala Hrvatska, a imao je i svoj podcast.

Među osumnjičenima je i Vlatko K. iz Štipa, koji je priveden i uhićen. Treći osumnjičeni je Velibor M., također priveden. Pritvor se traži i za trećeg uhićenika, Bore V. iz Velesa, tvrde Telmini izvori iz istrage. Osumnjičeni su imali bliske veze s Palčom putem manjinske radikalne stranke “Desna stranka”, a na njihovim Facebook profilima dijele zajedničke fotografije s Palčom. Prema onome što se može vidjeti na njegovu profilu na Facebooku, Ljupčo se javljao svakodnevno osim 27. studenog, kada se, prema istrazi, dogodila otmica i ubojstvo 14-godišnje Vanje.

Inače, u okolici Velesa pronađeno je i tijelo 74-godišnjeg umirovljenog frizera Panča Ž., koji je nestao tri dana prije curice. Makedonski ministar potvrdio je da 74-godišnjak nema nikakve veze s maloljetnicom.

Objava Makedonski ministar: Vanjinu otmicu organizirao je njen otac pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas