Hercegovac uhićen s 37 kilograma marihuane

Policijski službenici Federalne uprave policije u četvrtak su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode osobu inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjenu u Mostaru.

Osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba kojom prilikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačkog-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju FUP-a.

Objava Hercegovac uhićen s 37 kilograma marihuane pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas