Kulturno vjerski dani – Naša Gorica 2022. od 25. do 29. lipnja u Livnu

U sklopu spomenutog događaja organizatori su pripremili dvije izložbe u nedjelju s početkom u 19 sati, a prva od njih je iz Salona mladih, najvažnije izložbene manifestacije mladih umjetnika do 35 godina u Hrvatskoj.

Franjevački samostan na Gorici i Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno od 25. do 29. lipnja organiziraju manifestaciju pod nazivom “Kulturno vjerski dani – Naša Gorica 2022.” U sklopu spomenutog događaja organizatori su pripremili dvije izložbe u nedjelju s početkom u 19 sati, a prva od njih je iz Salona mladih, najvažnije izložbene manifestacije mladih umjetnika do 35 godina u Hrvatskoj. Kako je pojašnjeno, u Franjevačkom muzeju izložbom “Iz Situacije 36. salona mladih” predstavlja se izbor radova 21 autora.

“Situacija je dio salonskog programa s kontinuitetom od 1968. godine, a koji nije unaprijed određen temom, nego kustoskim odabirom radova. Ove godine kustosica je Nevenka Šarčević koja selekcijom stvaralaštva unutar posljednje dvije godine predstavlja uvid u stvaralaštvo mladih umjetnika uzimajući u obzir različitost tema, kao i pristupa u korištenju medija, tehnika i materijala”, kazali su organizatori i dodali da se izložba realizira u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.

Druga izložba pod nazivom “Gosti” predstavlja radove jednog od najistaknutijih hrvatskih figurativnih kipara Nikole Vrljića. Izložba Gosti donosi nesvakidašnji dijalog s izborom radova nastalim tijekom posljednjeg desetljeća. U odabiru se prepoznaje Vrljićeva fokusiranost na motive iz povijesti umjetnosti, poput drevnih civilizacija, ali i druge, kojima primjerice izražava odnos prema današnjem čovjeku kroz humor, isto tako i rad s različitim materijalima kao što je glina, keramika, akrilna smola, gips i bronca, navodi se u najavi.

  Protiv trojice osumnjičenih iz Tomislavgrada predložen jednomjesečni pritvor

Bljesak.info

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi