More
  VijestiKreće deratizacija u HNK-u, vlasnici kućnih ljubimaca pozivaju se na oprez

  Kreće deratizacija u HNK-u, vlasnici kućnih ljubimaca pozivaju se na oprez

  Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (ZZJZ HNK) obavještava javnost kako proljetna faza obavezne preventivne deratizacije na području HNK-a počinje u ponedjeljak, 24. svibnja.

  Organizaciju i provođenje obavljat će Zavod, a cilj akcije je smanjenje broja glodara na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području Kantona, priopćeno je iz ZZJZ HNK-a.

  Ova akcija provodi se postavljanjem trovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, u kanalizacijske šahtove, deponije čvrstih otpadaka, groblja, ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte (prilagođeno trenutnoj situaciji vezanoj za pandemiju covida-19).

  Iz Zavoda navode kako će se deratizacija provoditi suvremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodara. Postavljeni mamci su otrov te iz Zavoda apeliraju na stanovništvo da otrove ne diraju i ne pomjeraju s postavljenih lokacija.

  Također, pozivaju sve subjekte na suradnju pri izvođenju preventivne akcije kako bi se postigli očekivani rezultati, te se mole vlasnici životinja da u periodu provođenja deratizacije svoje životinje drže zatvorene ili pod nadzorom. Iz Zavoda naglašavaju da je puštanje životinja na vlastitu odgovornost.

  Provođenje ove faze obavezne preventivne deratizacije u Mostaru je planirano od 24. svibnja do 3. lipnja, u Konjicu od 24. svibnja do 1. lipnja, u Jablanici od 3. do 4. lipnja, u Neumu 4. lipnja, u Ravnom 7. lipnja, u Čitluku i Prozoru-Rami od 7. do 8. lipnja, u Stocu od 9. do 10. lipnja i u Čapljini od 9. do 11. lipnja.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img