More
  VijestiKordić i egipatski veleposlanik razgovarali o poboljšanju saradnje Egipta i Mostara

  Kordić i egipatski veleposlanik razgovarali o poboljšanju saradnje Egipta i Mostara

  Sastanak veleposlanika Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yassera Seroura i gradonačelnika Grada Mostara Marija Kordića održan je u utorak u Gradskoj vijećnici, a na kojem se razgovaralo o mogućim projektima koji bi bili od interesa za egipatske gospodarstvenike koji bi željeli investirati u Mostar.

  Veleposlanik je uputio čestitke gradonačelniku na izboru, poželio mu puno uspjeha u radu, te je istaknuo kako u svome mandatu želi produbiti veze ovih dvaju zemalja na kulturnom, turističkom i ekonomskom polju, s posebnim naglaskom na turizam i trgovinu, priopćeno je iz Grada Mostara.

  Gradonačelnik je na današnjem sastanku prezentirao određene projekte osmišljene za potencijalne investitore. Zaključeno je da bi bilo učinkovito organizirati povezivanje i susrete gospodarstvenika iz Egipta i Mostara kako bi se razgovaralo o saradnji na području uvoza i izvoza roba od interesa.

  Naglašena je važnost osmišljavanja turističkih paketa za turiste iz Egipta koji bi boravili više dana u Mostaru posjećujući okolna mjesta, te širu regiju, doprinoseći tako razvoju stacionarnog turizma u gradu.

  U zavisnosti od interesa, moguće bi bilo organizirati i čarter letove za Mostar. Ako bi tržište bilo dovoljno veliko za emitivni turizam, letovi bi se organizirali i za Egipat iz Mostara.

  Veleposlanik je tijekom susreta izrazio zanimanje za stajalište Grada Mostara po pitanju obnovljivih izvora energije te izrazio zadovoljstvo što Mostar već ima planove za zone predviđene za iskorištavanje solarne i vjetroenergije.

  Razgovarano je i o prijedlogu veleposlanika o uspostavljanju saradnje između Grada Mostara i Grada Aleksandrije te o povezivanju studenata i organizacija mladih s područja Mostara i Egipta, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 1 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img