Kordić i Chen Hui za bolju gospodarsku saradnju Mostara i NR Kine

-

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u srijedu u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku saradnju (CEATEC) pri Ministarstvu trgovine N.R. Kine, kojeg je predvodila Chen Hui, predsjednica CEATEC-a Šangaj.

Na sastanku su sudjelovali i v.d. direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić te predstavnici Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) na čelu s predsjednikom Damirom Vidačkom, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Razgovarano je o unaprjeđenju saradnje gospodarstvenika iz Mostara i NR Kine, a samim tim i promocije Mostara i Hercegovine kao regije.

Mostarski gradonačelnik je na sastanku naglasio kako postoji velik interes lokalnih gospodarstvenika za povezivanje i saradnju s kineskim kompanijama te da saradnjom i poslovnim partnerstvima s kineskim kompanijama domaći gospodarstvenici mogu unaprijediti znanja, osigurati pristup novim tehnologijama i velikom kineskom tržištu.

U tom smislu, gradonačelnik i predsjednik APH Vidačak naglasili su važnost izravnog kontakta s uredom CEATEC-a u BiH što će svakako olakšati i otvoriti put za kvalitetnu buduću saradnju i dolazak kineskih kompanija u BiH.

Ono što je potencijal Mostara i Hercegovine za dobru saradnju je Zračna luka Mostar koja treba ulaganja i nudi velike mogućnosti, a izravno je željezničkom prugom povezana s Lukom Ploče i vrlo je blizu buduće autoceste, rečeno je na sastanku.

Predsjednica CEATEC-a Šangaj Chen Hui zahvalila je gradonačelniku i predstavnicima APH na iskazanom interesu te je istaknula kako je ured CEATEC-a u Sarajevu dobra platforma za buduće investicijske projekte.

Na sastanku je predložila kako bi bilo jako dobro da se mostarski gospodarstvenici pojave na sajmu gospodarstva u Šangaj, gdje se isključivo prezentiraju one kompanije koji mogu izvoziti u Kinu, a CEATEC bi svakako podržao njihov dolazak.

Složili su se kako je, također, važno napraviti kvalitetnu marketinšku strategiju za nastup na kineskom tržištu, navodi se u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti