More
  VijestiBiznisKordić i Chen Hui za bolju gospodarsku saradnju Mostara i NR Kine

  Kordić i Chen Hui za bolju gospodarsku saradnju Mostara i NR Kine

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u srijedu u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku saradnju (CEATEC) pri Ministarstvu trgovine N.R. Kine, kojeg je predvodila Chen Hui, predsjednica CEATEC-a Šangaj.

  Na sastanku su sudjelovali i v.d. direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić te predstavnici Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) na čelu s predsjednikom Damirom Vidačkom, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

  Razgovarano je o unaprjeđenju saradnje gospodarstvenika iz Mostara i NR Kine, a samim tim i promocije Mostara i Hercegovine kao regije.

  Mostarski gradonačelnik je na sastanku naglasio kako postoji velik interes lokalnih gospodarstvenika za povezivanje i saradnju s kineskim kompanijama te da saradnjom i poslovnim partnerstvima s kineskim kompanijama domaći gospodarstvenici mogu unaprijediti znanja, osigurati pristup novim tehnologijama i velikom kineskom tržištu.

  U tom smislu, gradonačelnik i predsjednik APH Vidačak naglasili su važnost izravnog kontakta s uredom CEATEC-a u BiH što će svakako olakšati i otvoriti put za kvalitetnu buduću saradnju i dolazak kineskih kompanija u BiH.

  Ono što je potencijal Mostara i Hercegovine za dobru saradnju je Zračna luka Mostar koja treba ulaganja i nudi velike mogućnosti, a izravno je željezničkom prugom povezana s Lukom Ploče i vrlo je blizu buduće autoceste, rečeno je na sastanku.

  Predsjednica CEATEC-a Šangaj Chen Hui zahvalila je gradonačelniku i predstavnicima APH na iskazanom interesu te je istaknula kako je ured CEATEC-a u Sarajevu dobra platforma za buduće investicijske projekte.

  Na sastanku je predložila kako bi bilo jako dobro da se mostarski gospodarstvenici pojave na sajmu gospodarstva u Šangaj, gdje se isključivo prezentiraju one kompanije koji mogu izvoziti u Kinu, a CEATEC bi svakako podržao njihov dolazak.

  Složili su se kako je, također, važno napraviti kvalitetnu marketinšku strategiju za nastup na kineskom tržištu, navodi se u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img