More
  ZanimljivostiKontejnerski Uvoz iz Kine

  Kontejnerski Uvoz iz Kine

  Kada je transport robe iz Kine u pitanju, kako bi izbjegli dodatne troškove uvijek se pobrinite da radite sa pouzdanim partnerom i da osigurate svoju pošiljku.

  Potreban vam je partner sa iskustvom i znanjem koji će upravljati svim aspektima procesa kako bi kontejnerski uvoz iz Kine protekao glatko.

  Ono što treba napomenuti za početak jeste da u Kini postoji mnogo kompanija sa kojima možete da sarađujete, ali i to da mnogo njih ima različite pristupe poslovanju. Bitan aspekt je komunikacija koja je sama po sebi već otežana a posebno ako ste u svemu sami i bez profesionalne pomoći.

  Uvoz robe iz Kine

  Ako ćete biti uspješan uvoznik, prvo što treba da uradite je da tačno definišete karakteristike proizvoda koji želite nabaviti. Također, imajte na umu da robu možete brendirati i prodavati sa vašim logotipom, dizajnom pakovanja, i instrukcijama na jeziku vaših kupaca.

  Kontejnerski Uvoz iz Kine
  Kontejnerski Uvoz iz Kine

  Obavezno uradite istraživanje tržišta i uvjerite se u potražnju proizvoda koje namjeravate da uvezete. Pored toga, trebali biste uraditi kalkulaciju troškova uključenih u nabavnu cijenu, kako bi mogli odrediti okvirnu target cijenu robe u Kini.

  Čitav proces pripreme zahtijeva jako dosta vremena, ali sa druge strane potrebno ispratiti proces samo jednom. Naravno, imati nekoga ko bi mogao asistirati i pružiti informacije iz prve ruke tokom procesa istraživanja tržišta je definitivno prednost. Naša preporuka kompanije koja može pružiti sveobuhvatnu podršku pri uvozu je PartnerInChina.com.

  Bitne stavke kontejerskog uvoza

  Bolje prikupite što više podataka o robi koju namjeravate da uvezete. Napravite listu karakteristika, potvrdite informacije o sastavu proizvoda i, kad god je to moguće, uzorke proizvoda. Naravno, ukoliko se odlučite na to da se ovim stvarima ne bavite vi, uvijek možete angažovati agenciju za posredovanje koja će vam pomagati prije i tokom nabavke.

  Kontejnerski Uvoz iz Kine
  Kontejnerski Uvoz iz Kine

  Kad je u pitanju otpremanje robe, otpremna luka za vaše pošiljke će najverovatnije biti Dalian, Ningbo, Qingdao, ili Shenzen. Ovo su najčešće lokacije za područje Balkana. Najčešća odredišna luka ka Balkanu za robu iz Kine manje od kontejnera (zbirna pošiljka ili LCL – Less than Container Load) je Kopar u Sloveniji, a za velenabavku i pun kontejner (FCL – Full Container Load) je Rijeka u Hrvatskoj.

  Dalji prevoz od luke do odredišta se radi drumskim putem odnosno kamionom. Što se tiče vremena transporta, računajte na oko 5 sedmica i oko 10 dana za pretovar, izradu dokumentacije, carinjenje i transport do mjesta na kojem treba da se istovari.

  Sigurnost kontejnerskog uvoza

  Vaša pošiljka mora biti zaštićena na odgovarajući način da bi sigurno dospijela do finalne destinacije. Prvo će se vaša roba transportovati iz fabrike do otpremne luke gdje se utovara u kontejner. Nakon prispijeća u odredišnu luku radi se istovar tj. pretovar robe i dalje se vrši transport do Vaše adrese gdje će se opet rukovati robom prilikom istovara. U čitavom procesu roba ne smije biti oštećenja te mora biti sigurno upakovana.

  Uz sve ove postupke rukovanja, sigurno pakovanje je jedan od važnijih aspekata nabavke iz Kine o kojem se mora voditi računa. Glavni cilj je svakako osigurati profesionalno rukovanje robom od početka do kraja, umanjujući što je više moguće potencijalne dodatne troškove u slučaju štete.

  Znajući sve ovo, potrebno je biti oprezan pri odabiru logističkog partnera u Kini. Neke kompanije se ne prilagođavaju određenim potrebama kupaca i to može dovesti do nesporazuma. Da biste to izbjegli, uvijek definišite uslove u formi sporazuma ili ugovora.

  U slučaju da ne želite rizikovati ili niste sigurni kako upravljati čitavim procesom, kontaktirajte kompaniju “Partner in China” koji vam nude 100% bezbijedan i siguran uvoz iz Kine svih vrsta robe, kao i potpunu kontrolu kvaliteta jer se njihovi agenti i predstavništvo u Kini te imaju direktan pristup fabrikama i nadzoru robe koje ste kupili ili planirate kupovati.

  Vjerujte najboljima, posjetite ovaj link i informišite se o svemu!

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img