Konjic: Promovisana knjiga”Između dva zla/između scile i haribde”, autora Alije Redžepovca

Večeras je u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic promovisana knjiga „Između dva zla/između scile i haribde“, autora Alije Redžepovca. Riječ je o autoru koji je rođen u Konjicu, odnosno u selu Gobelovina, a već 40 godina živi i radi kao prosvjetni radnik u Velikoj Kladuši. Govoreći o knjizi, autor je kazao da knjiga govori o hiljadugodišnjem zlu, koje se događa Bosni i Hercegovini i svim njenim stanovnicima.

Posebnu pažnju u knjizi sam posvetio periodu koji se odnosi na proteklih 200 godina života BiH, gdje su dva zla, a to su Velika Srbija i Velika Hrvatska, nastala i pokušavam da nađem „sjeme“ tog zla, čiji korjeni razaraju Bosnu. U posljednjih trideset godina života u BiH, također, tražio sam odgovore zašto je to tako, zašto se odjednom sve to desilo, ako znamo da smo u vremenu bivše države, živjeli sasvim normalno. Tada smo razvijali bratstvo i jedinstvo , koje je odjednom nestalo i počeo sam se pitati zašto se to desilo i zašto se odjednom pojavila mržnja i kako objasniti mladim ljudima zašto se to zlo dogodilo nama i zašto se uvijek tenzije vode za Bosnu i oko Bosne”-kazao je Redžepovac.

Knjiga je iz štampe izašla prošle godine, a rad na ovom djelu je trajao duži niz godina. Autor je objedinio saznanja do kojih je došao kroz svoj profesionalni rad u prosvjeti, ali i kroz dodatna istraživanja o pomenutoj temi.

  14 razloga zašto posjetiti Konjic

radiokonjic.ba

20.01.2023.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi