Kokain sakrio u Fiat, pa pobjegao: 23-godišnji Mihajlo Nožica dva puta uspio da izbjegne hapšenje

Dvadesettrogodišnji Mihajlo Nožica u ponedjeljak je, po drugi put, uspio da izbjegne hapšenje. Naime, pripadnici trebinjske policije su zaustavili Fiat Punto u mjestu Ćukovci kod Ljubinja.

– Kada su mu policajci zatražili dokumente, budući da je znao da je za njim raspisana potraga, iskoristio je momenat kada su policajci pokušali da ga provjere te je ubrzao vozilo i pobjegao. Ubrzo je ostavio automobil na putu i pješice pobjegao u nepoznatom pravcu i za njim se traga, ispričao nam je izvor blizak istrazi. Saznajemo da je u vozilu, prilikom pretresa, nađen kilogram kokaina vrijednog oko 150.000 KM. Droga je bilo skrivena u tapecirungu praga automobila, iza suvozačevih vrata.


Nožica je obuhvaćen akcijom Strač u kojoj je početkom oktobra uhapšeno šest osoba zbog šverca drogom. On tada nije pronađen i za njim je raspisana potraga.

Osumnjičeni je hapšen u akciji Trag u augustu 2020. zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe koju je predvodio ranije osuđivani Nikola Šaraba iz Trebinja. Akcija je provedena po nalogu Tužilaštva BiH i grupi je na teret stavljeno da je od septembra 2019. do augusta 2020. na području Crne Gore nabavljala drogu, koju je potom rasturala na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva, ali i Dubrovnika. 

www.oslobodjenje.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi