Ko je organizator, ko će vratiti novac ljudima koji su kupili ulaznicu za najavljivani koncert Pjevamo i plešemo za djecu bez roditeljskog staranja

Radio Konjic nije sponzor koncerta koji nema saglasnost za održavanje

Na društvenim mrežama i plakatima, najavljivan je humanitarni koncert naziva Pjevamo i plešemo za djecu bez roditeljskog staranja koji se trebao održati 24.aprila 2023.

Budući da su sve češće zloupotrebe na osnovu sličnih aktivnosti te da na plakatima nije navedno udruženje koje je organizator koncerta, kao i da nije navedeno da li ima neophodne saglasnosti, i na koncu, gdje je navedeno da je Radio Konjic jedan od sponzora koncerta a pri tome niko nije kontaktirao našu redakciju tim povodom, provjerili smo…

Ko je organizator koncerta, da li je koncert odobren i za koju djecu bez roditeljskog staranja se organizuje ukoliko znamo da ta djeca imaju skrbnike ili su smještena u državne ustanove koje brinu o njima?

U našu redakciju se javilo još nekoliko predstavnika privrednih subjekata koji su saznali da su navedeni kao sponzori koncerta Pjevamo i plešemo za djecu bez roditeljskog staranja, a koordinator koncertne aktivnosti prihvata to kao svoju grešku i izvinjava se sponzorima koje je naveo.

Detalje poslušajte u audio zapisu ispod:

Dok se ne stekne saglasnost za održavanje koncerta, osobama koje su kupile kartu treba biti vraćen novac.

Radio Konjic će uvijek podržati sve humanitarne aktivnosti koje imaju potrebne saglasnosti i odobrenja za održavanje, te upozoriti na aktivnosti za koje se ne može ispratiti tok novca odnosno utrošak doniranog novca.

radiokonjic.ba

29.03.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

Popularno danas