Kavalec uručila novu tehnološku opremu Gradskom vijeću Mostara (VIDEO)

Ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, uručila je u četvrtak novu tehnološku opremu gradskim vijećnicima i Stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara.

Primopredaji 36 laptopa i devet računara prisustvovali su čelnici Gradskog vijeća te mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Ambasadorica Kavalec istakla je kako im je jako drago što su se izbori u Mostaru održali prošle godine, što grad ima novog gradonačelnika, novo Vijeće i novog predsjedavajućeg Vijeća, kao i neku novu energiju.

Dodala je kako su ovom malom, ali nadaju se značajnom donacijom htjeli dati podršku procesu poboljšanja u gradu.

– Znamo da građani očekuju da se krene naprijed i da grad počne funkcionisati, tako da smatramo da je ovo jedan doprinos upravo tome,  većoj efikasnosti rada gradskih služni uopšte.

Također nam je drago da vidimo i druge znake nekakvog napretka, organizovanje raznih festivala i manifestacija, tako da nam je drago da budemo dio tog procesa – poručila je Kavalec.

 Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zahvalio je Misiji OESS-a u BiH i ambasadorici Kavalec na ovoj vrijednoj donaciji te kazao kako će donirana oprema sigurno biti podrška u budućem radu Gradskog vijeća.

– Osim ovog projekta koji smo uspješno završili i dobili ovu donaciju, mi ćemo u narednom periodu riješiti i tehničke uslove za bolji pregled naših sjednica. Cilj nam je otvorenost i potpuna transparentnost Gradskog vijeća – kazao je Marić.

  Proglašen prestanak stanja prirodne nesreće u Jablanici

 Dodao je kako će nastavak njihovog rada uz ove tehničke preduslove biti puno bolji i transparentniji.

– Drago nam je da je međunarodna zajednica prepoznala rad kako gradonačelnika, tako i Gradskog vijeća Grada Mostara i nadam se da će ovaj entuzijazam, ovo raspoloženje i dosadašnji pozitivan rad trajati cijeli mandat ovog Vijeća – poručio je Marić.

Zahvalu Misiji OESS-a u BiH uputio je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

– Ovo je jedna mala puzla u onome što radimo zadnjih par mjeseci, a to je pokušaj digitalne transformacije Grada Mostara. Drago mi je da i kroz Vijeće pratimo taj trend i mislim da će ovo stvarno poboljšati uslove rada gradskih vijećnika. Ostao nam je još jedan mali posao a to je završiti Gradsku vijećnicu tako da i mediji i svi ljudi koji nas prate imaju kvalitetnije prenose i bolje čuju ono što ovdje radimo – poručio je gradonačelnik.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi