More
  VijestiKavalec uručila novu tehnološku opremu Gradskom vijeću Mostara (VIDEO)

  Kavalec uručila novu tehnološku opremu Gradskom vijeću Mostara (VIDEO)

  Ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, uručila je u četvrtak novu tehnološku opremu gradskim vijećnicima i Stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara.

  Primopredaji 36 laptopa i devet računara prisustvovali su čelnici Gradskog vijeća te mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

  Ambasadorica Kavalec istakla je kako im je jako drago što su se izbori u Mostaru održali prošle godine, što grad ima novog gradonačelnika, novo Vijeće i novog predsjedavajućeg Vijeća, kao i neku novu energiju.

  Dodala je kako su ovom malom, ali nadaju se značajnom donacijom htjeli dati podršku procesu poboljšanja u gradu.

  – Znamo da građani očekuju da se krene naprijed i da grad počne funkcionisati, tako da smatramo da je ovo jedan doprinos upravo tome,  većoj efikasnosti rada gradskih služni uopšte.

  Također nam je drago da vidimo i druge znake nekakvog napretka, organizovanje raznih festivala i manifestacija, tako da nam je drago da budemo dio tog procesa – poručila je Kavalec.

   Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zahvalio je Misiji OESS-a u BiH i ambasadorici Kavalec na ovoj vrijednoj donaciji te kazao kako će donirana oprema sigurno biti podrška u budućem radu Gradskog vijeća.

  – Osim ovog projekta koji smo uspješno završili i dobili ovu donaciju, mi ćemo u narednom periodu riješiti i tehničke uslove za bolji pregled naših sjednica. Cilj nam je otvorenost i potpuna transparentnost Gradskog vijeća – kazao je Marić.

   Dodao je kako će nastavak njihovog rada uz ove tehničke preduslove biti puno bolji i transparentniji.

  – Drago nam je da je međunarodna zajednica prepoznala rad kako gradonačelnika, tako i Gradskog vijeća Grada Mostara i nadam se da će ovaj entuzijazam, ovo raspoloženje i dosadašnji pozitivan rad trajati cijeli mandat ovog Vijeća – poručio je Marić.

  Zahvalu Misiji OESS-a u BiH uputio je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

  – Ovo je jedna mala puzla u onome što radimo zadnjih par mjeseci, a to je pokušaj digitalne transformacije Grada Mostara. Drago mi je da i kroz Vijeće pratimo taj trend i mislim da će ovo stvarno poboljšati uslove rada gradskih vijećnika. Ostao nam je još jedan mali posao a to je završiti Gradsku vijećnicu tako da i mediji i svi ljudi koji nas prate imaju kvalitetnije prenose i bolje čuju ono što ovdje radimo – poručio je gradonačelnik.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img