Kanda, Kodža i Nebojša 3.11. u Abraševiću

Kultni sastav Kanda, Kodža i Nebojša vraćaju se 3. studenog u OKC Abrašević sa svojim devetim studijskim albumom naziva ‘Beton’, koji je, prema mnogim kritikama, njihovo najbolje muzičko ostvarenje:
“Ako je popularna muzika nešto u čemu tražimo osećanja, Kanda, Kodža i Nebojša nam ih uvek daju neštedimice, i zato im se stalno vraćamo. Njihovo shvatanje rokenrola jeste da je on umetnost, i tako ga i sviraju – kao vrhunsku autorsku tvorevinu, u kojoj su zvuk i poezija jedno.
KKN su se u svemu tome dokazali kao jedinstvena grupa, koja je dosledno branila umetnički i moralni integritet rok muzike sve vreme, odigravši izuzetno značajnu ulogu u ovom novom, nedovoljno opisanom i vrednovanom periodu, što traje poslednje tri decenije – isto koliko i celokupna prethodna istorija rokenrola u našim krajevima.” (Dragan Ambrozić, nova.rs)
“Ovakvo umjetničko stvaralaštvo, kakvo je album “Beton” nam daje iluziju da ne živimo uzalud, bez smisla, te da u svom životu ostvarujemo nešto suštinsko. Ako već lično ne stvaramo i ostvarujemo, ostvaruje neko drugi, i mi imamo priliku uživati u tome.” (Minel Abaz, prometej.ba)
KKN je nastao 1990. godine u Beogradu, a danas ga čini kvintet: Oliver, Vlada, Neško, Janko i Bole. U OKC Abrašević se, dakle, vraćaju 3. studenog. Koncert počinje u 21:00 h, a ulaz je slobodan.
Događaj je podržan kroz projekt Mostar: Prostori koji pokreću koji finansira Vlada Ujedinjenog
Kraljevstva. Više informacija potražite na www.abrašradio.infodnevni.ba

Popularno danas