More
  VijestiDom zdravlja Mostar dobio vježbovni eksterni defibrilator

  Dom zdravlja Mostar dobio vježbovni eksterni defibrilator

  Predstavnici tri projektna partnera – Doma zdravlja Mostar, Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, u petak su u Mostaru razgovarali o gantogram aktivnostima te planiranju i revidiranje preostalih aktivnosti u okviru Race projekta.

  Usporedo s PMT sastankom, u edukacijskom centru Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Mostar, u tijeku je edukacija edukatora reanimacija osnovnih vitalnih funkcija od hrvatskih partnera.

  Ovom prigodom partneri iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije na čelu s ravnateljem Davorinom Gajnikom, Domu zdravlja Mostar poklonili su jedan vježbovni AVD uređaj (automatski eksterni defibrilator) koji će biti od velike koristi u budućem radu.

  Poklon su primile v.d. ravnateljica Kristina Bevanda i voditeljica Službe hitne medicinske pomoći, dr. Kristina Šimović, priopćeno je iz Doma zdravlja Mostar.

  Race projekt sufinanciran je iz Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a opći cilj projekta je uskladiti i poboljšati hitne medicinske usluge u prekograničnom području s ciljem postizanja veće učinkovitosti i profesionalnosti u očuvanju ljudskih života, kao i pružiti zajednički odgovor u slučaju većih, masovnih nesreća na programskom području.

  Ukupna vrijednost projekta je 940.443 eura, od čega Europska unije osigurava 85 posto iznosa. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava za Dom zdravlja Mostar je 415.389 eura.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img