Kakva je uloga Denisa Stojnića u slučaju Sky aplikacija?

Sky aplikacija nastavlja da ruši kriminalni svijet. Istrage i ugićenja, no još bez optužnica. Posljednji uhićeni, Denis Stojnić, sedam sati je davao iskaz u Tužiteljstvu BiH. Istovremeno, spominjana u Sky aplikaciji, državna tužiteljica Diana Kajmaković današnjom odlukom prvostupanjske disciplinske komisije – privremeno se udaljava s dužnosti, piše N1.

Kada je u srpnju uhićen Elvis Keljmendi, počelo se odmotavati klupko vezano za trgovinu narkoticima, koji su u BiH stizali sa svih strana. Keljmendi je uhićen u akciji “REZ” zajedno sa više osoba, među njima i dobro poznati Anel Sejfović i Ajlin Ahmić, a prije nešto manje od mjesec dana i Adi Nukić.

Keljmendi će nakon toga biti pušten na slobodu, točnije u kućni pritvor jer je postigao dogovor sa Tužiteljstvom. Uslijedila su uhićenja Admira Arnautovića zvanog Šmrk, te sarajevskih policajaca Adisa Prašovića i Amera Selaka, a nedavno i Arnautovićevog odvjetnika Zlatka Ibrišimovića. No vratimo se Keljmendiju. Tužiteljstvo navodi kako su kriptiranim porukama dogovarali isporuku narkotika, među kojima i kokain iz Nizozemske.

“Pa su tako neposrednim ili posrednim komunikacijama koje su ostvarivali putem telefonskih aparata, tzv. Kripta, na kojima su koristili posebnu zaštićenu aplikaciju Sky, Keljmendi i Ahmić od 16.lipnja 2020. godine do 8.ožujka 2021., zajedno, a potom od 8. ožujka 2021. do danas samostalno od pripadnika grupe iz BiH i njima poznatih pripadnika iz Turske, Albanije, Crne Gore i Srbije nabavljali veće količine opojne droge, koju su po prethodnim dogovorima o količini, cijeni i kvalitetu opojne droge ovi pripadnici pakovali i pripremali za daljnji transport”, kažu iz Tužiteljstva BiH.

  Sin ga prijavio da krije drogu u potkrovlju kuće

No pravo je pitanje kakva je uloga prije dva dana uhićenog Denisa Stojnića, inače Keljmendijevog kuma, u ovom slučaju. S obzirom da je on uhićen zbog sumnje na krivična djela navođenje na prostituciju i primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Saznajemo da Stojnić tvrdi kako nema sky aplikaciju. U istoj aplikaciji spominjani su i visokopozicionirani članovi pravosudnih i policijskih institucija, a među njima i Diana Kajmaković, tužiteljica Tužiteljstva BiH, koja je danas doživjela i suspenziju od strane prvostupanjske disciplinske komisije VSTV-a.

“Kako tužena obnaša dužnost zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Prvostupanjska disciplinska komisija VSTV-a BiH smatra da vođenje disciplinskog postupka, uz istovremeno obavljanje rukovodne dužnosti, ugrožava kredibilitet navedene pravosudne institucije, te da je u cilju objektivnog i vjerodostojnog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti konkretnog slučaja, a posebno zbog interesa javnosti i osiguranja pravičnog disciplinskog postupka, opravdano da se Diana Kajmaković, zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, privremeno udalji od vršenja dužnosti do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka”, kažu iz VSTV-a.

Upravo je o istragama protiv tužilaca govorio i novoimenovani glavni Tužitelj tužiteljstva BiH Milanko Kajganić koji je komentirao i navode da su pored Kajmaković i tužitelji Dubravko Čampara i Džermin Pašić, spominjani u komunikaciji SKY.

“Ja imam informacije koje su se pojavile i u medijima da su određeni tužitelji pominjani u navedenim komunikacijama, između ostalog naveli ste i te tužitelje. Znači i gospodin Čampara i gospodin Pašić? Tamo gdje postoje opipljive informacije koje su relevantne i kada policijske agencije dostave izvještaje između ostalog za bilo kog tužitelje, pa i navedene tužitelje… Za njih nistre dobili izvještaje ? Tako je, nismo dobili izvještaje koji bi bili konkretizirani na bilo koji način da bi bio formiran predmet”, kažu Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužiteljstvo BiH.

  U zatvoru se ubio Harald Kopitz, muškarac koji je ubio svoju djecu

Sky aplikacija se dovodi u vezu s mnogim osumnjičenima za razne nezakonite poslove, ali ono što zabrinjava je da se spominju pripadnici policijskih agencija u BiH, ali i pravosudnih institucija. O tome je u veljači govorio i aktuelni ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač. Preko 70.000 uređaja je bilo vezano za korištenje ove kripto aplikacije.

“Sky aplikacija je korištena skoro 10 godina, ne samo ovdje, nego i u čitavoj Europi, Prema nekim informacijama koje imamo , više od 2.000 ljudi u BiH je koristilo kriptirane telefone”, rekao je nedavno Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Otkrivanje krito razgovora, može ozbiljno da uzdrma podzemlje, ali prije svega pravosudne i policijske institucije. Glavni tužilac je poručio da će se uhvatiti u koštac sa svima koji se spominju u šifriranim razgovorima, ali optužnica još uvijek nema. Kaže, kompikovane su i obimne.

Kakva je uloga Denisa Stojnića u slučaju Sky aplikacija? Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi