Kako spriječiti jurnjave vozilima u Ulici kralja Zvonimira?

Cijelo prošlo ljeto trajala je rekonstrukcija dijela Ulice kralja Zvonimira u Tomislavgradu. Ulica još nije u potpunosti završena, asfalt je pao u prosincu, kada su temperature već padale ispod ništice, a horizontalna signalizacija urađena je iza Nove godine. Dovoljno je reći da je u ovoj pješačkoj ulici razmak između dva označena pješačka prijelaza veći od nekoliko stotina metara i da kod autobusnoga kolodvora nema pješačkoga prijelaza (!). O rokovima i kvaliteti izrade dalo bi se pričati, ali to nije tema ovoga teksta.

Jedna druga stvar dogodila se nakon završetka radova. Ulica je postala poligon za iživljavanje nesavjesnih vozača, koji se natječu u brzinskim rekordima. Tako društvenim mrežama kruže snimci na kojima je vidljivo da se dostiže brzina veća od 100, pa 120, 130 kilometara. I sve to u ulici u kojoj bi po svim mjerilima brzina morala biti ograničena na 40 km/h.

Postavlja se pitanje tko će biti odgovoran kada netko unesreći sebe ili drugoga? Postoji li rješenje ovoga problema? Je li stacionarni ili prijenosni radar potrebniji na kakvoj pustopoljini i otvorenome putu gdje nije presudno vozili li se 60 ili 70 km/h ili u ulici kojom se ide do škole, ulici na koju izlazi 15-ak sporednih ulica i gdje svaka kuća ima izlaz na tu ulicu?

I nisu samo problem MadMaxovi koji voze preko 100 km/h nego se općenito povećala brzina nakon djelomične rekonstrukcije, pa je izlazak na cestu lutrija i uz povećan ili maksimalan oprez.

Na naš mail stigle su i videosnimke brzinomjera tijekom ludih vožnji. Vidimo da su snimke upućene i na mail adresu MUP-a pa ih nećemo objavljivati da ne bi dodatno popularizirali obijesne vožnje.

Sutra se djeca vraćaju u školu, velika broj njih do škole ide i ovom ulicom pa molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez!

Tomislavcity

kako spriječiti jurnjave vozilima u ulici kralja zvonimira?
Foto: Tomislavcity
kako spriječiti jurnjave vozilima u ulici kralja zvonimira?
Foto: Tomislavcity

 

 

Objava Kako spriječiti jurnjave vozilima u Ulici kralja Zvonimira? pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas