Još jedan Livnjak dobitnik Dekanove nagrade! Bravo!

 

Dobitnik Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na diplomskom sveučilišnom studiju Komunikacijska i informacijska tehnologija je student 2. godine Dario Semren.

Dario dolazi iz Livna, gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je odlučio doći u Split na studij. Kao djetetu uvijek mu je bilo zanimljivo gledati oca kako popravlja kućanske aparate. Osim toga, još od osnovne škole pa do dana današnjeg većinu svog slobodnog vremena provodi igrajući video igre ili istražujući i „igrajući“ se sa računalnim hardverom i/ili softverom. Zbog svega ovoga razvio je zanimanje za elektrotehniku, računala i općenito tehnologiju te mu stoga odabir studija nije bio težak, s obzirom da je već znao koja ga zanimanja privlače.

Od kolegija koje je tijekom studija imao priliku slušati izdvaja Kriptografiju i mrežnu sigurnost i Sigurnost računala i sustava, koji su – premda je znao da će mu ti kolegiji biti privlačni – znatno nadmašili njegova očekivanja. Nakon završetka studija cilj mu je, naravno, pronaći posao u struci, a volio bi raditi posao koji će mu biti zanimljiv i izazovan te s kojim može poboljšati i unaprijediti svoje znanje u području ICT-a.

Glavni savjet koji ima za svoje mlađe kolege je da studiraju ono što vole i što ih zanima, ali i u tom slučaju, ističe, potrebno je uložiti truda, pogotovo za svladavanje onih kolegija koji su im manje interesantni. Uz to napominje i kako povezivanje teorije sa njenim praktičnim primjenama olakšava učenje i čini ga zanimljivijim. Čestitamo Dariju na zasluženoj nagradi!

  Kako će izgledati eUpisi u HBŽ

FESB

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi