back to top

Jedan drugačiji roditeljski | Ramski Vjesnik

Srednjoškolsko razdoblje  učenici pamte kao najdraži dio svoga života, jer su mnogi unutar zidova škole stekli životne prijatelje ili imali prve ljubavi. Trud, rad, učenje, knjige sve je to što podsjeća na četiri godine školovanja. No , ima još nešto čega se možda neki teže prisjećaju. To su roditeljski sastanci koji su uvijek izazivali nelagodu, nesigurnost i lagani strah prilikom povratka kući. Na sastanku roditelja i razrednika sve se saznalo, pa čak i ona skrivena jedinica ili koji neopravdani sat. Ali, kao i uvijek, sve ono ružno se zaboravi i zapamti ono fino, tako da nas roditeljski sastanci podsjete na dječju naivnost , bezbrižnost školskih dana te nam izmame osmijeh na lice.

Razmišljanje od roditeljskim sastancima, srednjoj školi i obrazovanju odvelo nas je do Srednje škole Prozor. Ona i ove , kao i svake, godine ispraća svoje maturante različitih zvanja na daljnje životne staze. Svoj upečatljiv i neizostavan trag u ovoj školi ostavili su i maturanti IV-1 gimnazije. Oni su svojom orginalnošću, trudom ,znanjem i zalaganjem svakako postali generacija koja se pamti i o kojoj se priča. Tako je bilo i ovoga puta. Njih dvanaest maturanata Iva, Amina, Jure, Helena, Bruno,  Ivana, Manuela, Mario, Sara, Amna i Nerina u dogovoru sa svojom razrednicom i profesoricom hrvatskog jezika , Ankicom Markešić, priredili su jedno predivno iznenađenje svojim roditeljima. Jedan dosadan i formalan roditeljski sastanak pretvorio se u neočekivano druženje gdje su se učenici zahvalili svojim roditeljima, a oni imali priliku vidjeti kako je njihovoj djeci bilo kroz četiri godine obrazovanja. Razbila se dosadna odvojenost učenika i roditelja tijekom roditeljskog sastanka i posvjedočila jedna ugodna atmosfera ljubavi i zajedništva. Pokazalo se , također, da u obrazovanju pojedinca veliku ulogu imaju i roditelji, a ne samo profesori ili učenici sami. Osim toga, na iznenađenje svih, razrednica Ankica je uputila svojim učenicima prigodne citate koji opisuju njihovu osobnost i udaraju temelje njihovoj budućnosti.

jedan drugačiji roditeljski | ramski vjesnik

Kao i prije do sada, i ovoga puta IV-1 pokazao je svoju orginalnost i neponovljivost. Ovim jednim drugačijim roditeljskim sastankom zahvalili su se svojim roditeljima i razrednici na četiri godine potpore te dali onu drugu sliku škole, odnosno sliku škole iz perspektive njih samih. Ipak, možda najvažnija poruka koju su ovim sastankom poslali je da je u svemu, pa tako i u školi, najvažnije zajedništvo koje osjetimo s drugim ljudima.

Mario Nevistić, IV-1 Srednje škole Prozor

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas