Izgradnja četverotračne saobraćajnice u Ulici Ante Starčevića u Mostaru

-

Glavnim projektom izgradnje četverotračne saobraćajnice u ulici A. Starčevića predviđeno je uklanjanje postojećeg drvoreda kao i postojeće javne rasvjete jer se istočni rub saobraćajnice uvlači u postojeći trotoar, piše mostarski.info

Izvođač je pristupio izvođenju ove faze radova kako bi osigurao dovoljnu širinu postojeće saobraćajnice te kako ne bi došlo do obustave saobraćaja prilikom izgradnje razdjelnog pojasa što je sljedeća faza radova. U razdjelnom pojasu se gradi nova javna rasvjeta i cilj je da ulica što kraće bude bez rasvjete a obzirom da je ista magistralna saobraćajnica, da ne dolazi do obustave saobraćaja. Također, glavni projekt sadrži hortikulturno uređenje kojim je, između ostalog, predviđena sadnja novih stabala.

Izgradnja četverotračne saobraćajnice u Ulici Ante Starčevića u Mostaru
Ante Starčevića

Podsjećamo da su ul. Bulevar, ul. A. Starčevića, ul. Kralja Tomislava kao i dio ul. M. Tita proglašeni magistralnim saobraćajnicama koje prolaze kroz Grad Mostar te da je Vlada FBiH osigurala određena sredstva za rekonstrukciju istih kako bi ove saobraćajnice mogle prihvatiti kako gradski tako i tranzitni saobraćaj kroz Grad Mostar. Realizacijom svih planiranih projekta Grad Mostar će znatno poboljšati svoju saobraćajnu infrastrukturu a prilikom planiranja i realizacije ovakvih projekata se vodi računa i o hortikulturi kako kroz projekte sadnje tako i kroz projekte navodnjavanja novih nasada. 

spot_img

Mostar vijesti