Ispraćaj pape emeritusa Benedikta XVI.

Misu zadušnicu za papu emeritusa Benedikta XVI. i obredima u kripti bazilike 5. siječnja predsjeda papa Franjo koji će izreći homiliju, a u njegovo ime misu kod oltara slavi dekan Kardinalskog zbora kardinal Giovanni Battista Re.

Benedikta XVI. bit će pokopano u u grob u kojem je do beatifikacije bilo tijelo Ivana Pavla II.

Obredima nazočuju službena izaslanstva iz Njemačke i Italije, kao i ekumenska izaslanstva. Dolazak su potvrdili njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, bavarski premijer Markus Söder, talijanski predsjednik Sergio Mattarella, španjolska kraljica majka Sofia i ministar Félix Bolaños, belgijski kralj Filip, poljski predsjednik Andrzej Duda te portugalski predsjednik Marcelo Nuno Duarte Rebelo de Sousa. U svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na sprovodu je saborska zastupnica Marijana Petir, a u ime Vlade RH na sprovodu je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni napomenuo je da će medijski prijenos početi iznošenjem lijesa iz bazilike sv. Petra, a završit će nakon euharistije kada će se obredi nastaviti u kripti.

Ika.hr

Foto: Vatikan news

 

 

Objava Ispraćaj pape emeritusa Benedikta XVI. pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas