Islam Makhachev obranio titulu u tijesnoj borbi i osvojio P4P prvo mjesto!

Islam Makhachev uspio je obraniti titulu lake kategorije na protivničkom terenu u Australiji protiv prvaka perolake kategorije – Alexandera Volkanovskog – i time osvojio P4P (pound-for-pound) mjesto najboljeg borca.

Volkanovski je ovog vikenda zamalo uspio ujediniti titule perolake i lake kategorije. Bila je to tijesna borba između Makhacheva i Volkanovskog (dosadašnji P4P kralj) u kojoj je “Volk” pokazao vrhunsko hrvanje, snagu i izdržljivost, a Makhachev iznenadio svojim boksačkim tehnikama.

Krcata arena u Perthu svjedočila je jednoj od najuzbudljivijih borbi godine. U prvoj rundi, Volk desnicom ruši Makhacheva koji uzvraća rušenjem i završava rundu na leđima Volka. U drugoj rundi je Makhachev taj koji pogađa i ruši protivnika. Vodila se velika bitka u hrvačkom dijelu borbe, gdje je Makhachev imao blagu prednost, no nije mogao Volka držati u parteru, kao što je svoje dosadašnje protivnike uspješno zadržavao s lakoćom. Volk u klinču čak i uspijeva okrenuti Makhacheva i pokazuje izrazitu snagu iako je manji borac koji napada titulu više kategorije.

U četvrtoj rundi Makhachev ponovno uzima leđa Volkanovskog, no ovoga puta početkom runde. Volk se naizgled lagano branio od pokušaja gušenja i vrlo uspješno udarcima rukom pogađao Makhacheva koji mu se nalazio na leđima. Činilo se kao da se u tom trenutku Volk dere na Makhacheva da napusti poziciju jer je dosadna za publiku – što je publika s oduševljenjem prihvatila i započela skandiranje.

islam makhachev obranio titulu u tijesnoj borbi i osvojio p4p prvo mjesto!

U petu rudu Volkanovski ulazi spreman za završiti protivnika. Sredinom runde pogađa desnicom Makhacheva koji pada na parter, i omogućuje Volkanovskom da započne svoj ‘ground-and-pound’. Napadi Volkanovskog trajali su cijelu minutu, no Volk ne uspijeva završiti svog protivnika i zvono označava kraj borbe!

islam makhachev obranio titulu u tijesnoj borbi i osvojio p4p prvo mjesto!

Makhachev odnosi jednoglasnu odluku suca u fantastičnoj borbi za pojas prvaka lake kategorije i mjesto najboljeg borca današnjice bez obzira na kategoriju (P4P). Volkanovski je za dlaku ostao kratak, no nema se čega sramiti. Pokušao je doći do pojasa više kategorije protiv protivnika kojega se svi boje zbog njegovih sambo sposobnosti, a pritom mu fantastično parirao i borbu završio u vodećoj poziciji bacajući ‘ground-and-pound’. Prava poslastica za sve fanove sporta. Sada Volka čeka Yair Rodriguez koji je na istom eventu svladao Josha Emetta gušenjem trokutom, te time osvojio pojas privremenog prvaka perolake kategorije.

islam makhachev obranio titulu u tijesnoj borbi i osvojio p4p prvo mjesto!

Objava Islam Makhachev obranio titulu u tijesnoj borbi i osvojio P4P prvo mjesto! pojavila se prvi puta na MMA Gorilla.

mma-gorilla.com

javno.ba

Popularno danas