Investitor nije dobio odobrenje za gradnju na Bijelom brijegu

Odjel za urbanizam Grada Mostara nije izdao odobrenje za gradnju drugog stambenog objekta u mostarskom naselju Bijeli brijeg investitoru “Joks” d.o.o. Mostar.

Iz inicijative građana “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu” podsjećaju da je spomenuti investitor već izgradio jednu stambenu zgradu na toj lokaciji, a nakon što su stanovnici susjednih zgrada neslužbeno dobili informaciju da se planira izgradnja još jedne zgrade s garažom i pet katova odmah uz prvu zgradu, zatražili su informaciju od Odjela za urbanizam.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, plan izgradnje po sistemu “sruši kućicu – napravi zgradurinu” bio je isti. Investitor je dobio urbanističku suglasnost, ali nakon pobune stanara okolnih zgrada Odjel za urbanizam Grada Mostara investitoru nije izdao odobrenje za gradnju jer u postupku izdavanja urbanističke suglasnosti nisu bili uključeni stanari naselja.

“Stanari planiraju i ovaj dio dokumentacije dostaviti nadležnom tužiteljstvu i Federalnoj upravi policije budući da se radi o još jednom dokazu kako se protupropisno, protuzakonito i mimo regulacijskih izdavalo suglasnosti i dozvole u Mostaru. Stanari su predali i zahtjev za rušenje šestog ilegalnog kata na prvoj zgradi te epilog iščekuju”, stoji u priopćenju inicijative “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu”.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi