More
  ZanimljivostiIgra u prirodi može zamijeniti mobitel i televizor, tvrde mlade Mostarke

  Igra u prirodi može zamijeniti mobitel i televizor, tvrde mlade Mostarke

  Problem prekomjernog trošenja vremena pred ekranima televizora i mobitela sve je prisutniji u modernom svijetu, posebice među djecom, a dvije su Mostarke odlučile nešto poduzeti u vezi s tim.

  Susrećući se i same s tim problemom, Karolina Sopta i Amina Balić osmislile su edukativnu radionicu kako bi barem jedan dan u tjednu djeci odvukli pažnju od malih ekrana.

  – Prisiljeni smo danas djecu tjerati vani da se druže s vršnjacima i da ne budu cio dan ispred ekrana, televizora, mobitela, pa sam zajedno s prijateljicom Aminom Balić osmislila radionicu “Čarobne ruke” – kaže Karolina Sopta.

  Radionica je podijeljen u tri dijela: ekologija, čitanje knjiga i zdrava prehrana.

  – Potaknuti problematikom pretjeranog korištenja tehnologije u slobodno vrijeme, željeli smo malim promjenama i kroz različite aktivnosti utjecati na svijest i ponašanje djece prema prirodi, zdravoj ishrani i knjizi. Željeli smo spojiti tradicionalno i moderno, te ‘odlutati’ u naše djetinjstvo i ono što nam je ono nudilo te preuzeti iz njega ono najljepše, a to je boravak u prirodi, na svježem zraku i druženje s vršnjacima – pojašnjava Sopta.

  Djeca, dodaje, itekako mogu na kreativan način zamijeniti moderne igračke boravkom u prirodi.

  – Želja nam je kroz igru djecu naučiti osnovama higijenskih navika, razviti im osjećaj za brigu o biljkama koje ćemo saditi, učiti ih toleranciji, a čitajući knjige želimo ih upoznati s različitim kulturama i njihovim običajima. To je jedini put da se djeca maknu od tehnologije, od zadimljenih prostorija i zatvorenih igraonica – poručuje voditeljica radionice.

  Ona je pozvala sve zainteresirane roditelje da prijave svoju djeca uzrasta od 6 do 10 godina da im se pridruže svake subote od 11 do 14 sati u dvorištu i prostorijama mostarskog Fakulteta međunarodnih odnosa i diplomacije.

  Prijaviti se mogu putem e-pošte: [email protected] ili putem FB stranice “Čarobne ruke”.

  – Djeca će uživati na svježem zraku, uvidjeti koliko je lijepo njegovati zasađeni cvijet, pratiti njegov rast i razvoj i sama će naučiti da bez zalaganja i ljubavi nema rezultata – kazala je Sopta.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img