Igra demokracije u Mostaru

Ceremonija otvaranja javnog događaja ‘Welcome to Electionville’ kojeg organizira Agencija lokalne demokratije Mostar zajedno s Veleposlanstvom Švedske u Bosni i Hercegovini održat će se u četvrtak, 30. rujna, s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Electionville je izmišljeni grad u obliku obrazovne igre u kojoj sudionici preuzimaju izazovne uloge članova gradskog vijeća. Podjednako je zabavna i angažirana, a glavni joj je cilj educirati građane i dati uvid u to kako demokracija funkcionira, navodi se u najavi.

Namijenjen je osobama u dobi od 15 do 24 godine i savršen je alat za prakticiranje temeljnih demokratskih vrijednosti.

Što je lokalna uprava? Što doista čini demokratski proces i kome on služi? To su neka od pitanja o kojima će učiti sudionici događaja Welcome to Electionville.

Mladi Mostara pozvani su da sudjeluju u igri koju će 30. rujna s početkom u 12 sati zajednički otvoriti veleposlanica Švedske u BiH Johanna Strömquist, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika i Dženana Dedić direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar.

Mlade, raspoređene po timovima, kroz igru će vodit Game Master, a po završetku igre svi okupljeni imat će priliku, zajedno sa stvarnim vijećnicima Gradskog vijeća raspravljati o pitanjima koja su u fokusu njihovog interesa, a tiču se demokratskih procesa na lokalnoj razini.

Izjave za medije predviđene su od 11.45 do 12 sati.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Bivši logoraši obilježili 28. godišnjicu zatvaranja logora "Heliodrom" u Mostaru

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi