Igra demokracije u Mostaru

-

Ceremonija otvaranja javnog događaja ‘Welcome to Electionville’ kojeg organizira Agencija lokalne demokratije Mostar zajedno s Veleposlanstvom Švedske u Bosni i Hercegovini održat će se u četvrtak, 30. rujna, s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Electionville je izmišljeni grad u obliku obrazovne igre u kojoj sudionici preuzimaju izazovne uloge članova gradskog vijeća. Podjednako je zabavna i angažirana, a glavni joj je cilj educirati građane i dati uvid u to kako demokracija funkcionira, navodi se u najavi.

Namijenjen je osobama u dobi od 15 do 24 godine i savršen je alat za prakticiranje temeljnih demokratskih vrijednosti.

Što je lokalna uprava? Što doista čini demokratski proces i kome on služi? To su neka od pitanja o kojima će učiti sudionici događaja Welcome to Electionville.

Mladi Mostara pozvani su da sudjeluju u igri koju će 30. rujna s početkom u 12 sati zajednički otvoriti veleposlanica Švedske u BiH Johanna Strömquist, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika i Dženana Dedić direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar.

Mlade, raspoređene po timovima, kroz igru će vodit Game Master, a po završetku igre svi okupljeni imat će priliku, zajedno sa stvarnim vijećnicima Gradskog vijeća raspravljati o pitanjima koja su u fokusu njihovog interesa, a tiču se demokratskih procesa na lokalnoj razini.

Izjave za medije predviđene su od 11.45 do 12 sati.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti