back to top

HRS: “Uvode li Tužiteljstvo i Sipa verbalni delikt – tko je pjevao Lijepa li si?”

Državna agencija za istrage i zaštitu, postupajući po naredbi Tužiteljstva, službeno u BiH uvodi verbalni delikt kao kazneno djelo. Naime, po žurnom postupku je pokrenuta istraga tko je pjevao „Lijepa li si“ na Bobovcu. I tako, dok naše prijave protiv Džaferovića, Izetbegovića, Bajrovića, Suljagića i dr. kupe prašinu po ladicama, dok se „da smo bogdo više djece pobili u Vitezu“ tolerira i gura pod tepih, dok istaknuti SDA dužnosnici nude usluge Hamasu, po žurnom postupku se istražuje tko je pjevao „Lijepa li si“. Što je sljedeće?

Kako stoji u službenoj obavijesti o Predmetu, istražuje se tko je od službenih lica pjevao pjesmu u kojoj se spominje Herceg-Bosna. Navodno, to je, po naredbi Tužiteljstva, kazneno djelo.

Čisto da podsjetimo i Tužiteljstvo, a i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (a ne bi loše bilo podsjetiti i naše ministre pravosuđa, ne zaboravimo kako su Hrvati na čelu pravosuđa i na razini države i entiteta), kako je Federacija BiH nastala potpisom Okvirnog sporazuma o konfederalnim vezama Republike Hrvatske i buduće bošnjačko-hrvatske federacije od strane Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića. Pozivajući se na taj Sporazum, predsjednik Herceg-Bosne Krešimir Zubak, premijer Vlade Republike BiH Haris Silajdžić, te tadašnji ministar vanjskih poslova RH Mate Granić, potpisali su Nacrt Ustava Federacije, donesen na Ustavotvornoj Skupštini 30. 3. 1994., gdje je dogovoreno da pravna stečevina HR Herceg-Bosne postaje sastavni dio pravnog sustava Federacije BiH.

Drugim riječima, Alija Izetbegović je potpisao da je Federacija BiH pravni sljednik Herceg-Bosne. Ako imate problem s Herceg-Bosnom, imate problem s Federacijom. Postoji cijeli niz zakona koji su trenutno na snazi u Federaciji, a koji su naslijeđeni iz HR Herceg-Bosne.

Gospodo iz Tužiteljstva i SIPA-e, BiH ruši rekorde korupcije, netransparentnosti utroška novaca poreznih obveznika, vi se bavite tko je što i kada pjevao, uvodeći u pravosudnu praksu verbalni delikt. Uz to vam i ovim putem postavljamo pitanje, što je s našim kaznenim prijavama protiv pojedinaca iz vrha bošnjačkog političkog establishmanta koje smo prije više od godinu dana i više predali?

Međutim, ono što nas je najviše sramota jeste da Hrvati drže čelne pozicije u pravosuđu, a uz to „imamo“ i svoga zamjenika ministra obrane, koji šutke promatraju sve ovo. Ne znaju kako je njihova šutnja u biti odobravanje. No, ima nas koji ne šutimo!navodi se u priopćenju HRS-a. 

Portal Centralna.ba danas je na svojoj FB stranici objavila video objavu u kojem ističe: Zbog izvođenja pjesme “Lijepa li si” digla se velika frka na ljude koji pjevaju najljepše stihove domoljubne pjesme…

Poslušajte i ocijenite ima li ovdje išta loše…

 

HRS/Centralna.ba/Tomislavcity

Objava HRS: “Uvode li Tužiteljstvo i Sipa verbalni delikt – tko je pjevao Lijepa li si?” pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas