More
  VijestiHerceg najavio ukidanje policijskog sata u HNŽ-u (VIDEO)

  Herceg najavio ukidanje policijskog sata u HNŽ-u (VIDEO)

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, nakon sastanka s izaslanstvom Vlade FBiH, najavio je ukidanje policijskog sata na području Županije.

  – Mjere koje su donesene do sada, prije svega mjere ograničenja kretanja, tzv. policijski sat koji je danas ukinut, to je mjera koja je u našim uvjetima dala i davala rezultate, kao i mjera rada ugostiteljskih i turističkih objekata, broja ljudi koji će se okupljati u zatvorenom i otvorenom prostoru. Nakon ovog sastanka će naš županijski stožer sjesti i donijeti određene mjere tako da možemo očekivati da od sutra imamo jednu prilično normaliziranu situaciju – kazao je Herceg.

  Izaslanstvo Vlade Federacije BiH, predvođeno federalnim premijerom Fadilom Novalićem, posjetilo je u četvrtak Vladu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru gdje su s premijerom te vlade i ministrima razgovarali o projektima pomoći nižim razinama vlasti u sanaciji posljedica pandemije te infrastrukturnim projektima koje financira Vlada FBiH na području HNŽ-a.

  Kada su u pitanju mjere pomoći realnom sektoru, prije svega turizmu, koji je po Hercegovim riječima najteže pogođen u vrijeme pandemije, najavljena je ne samo financijska pomoć nego i pomoći oko uvjeta ulaska stranih turista u zemlju kroz adekvatnije reguliranje prekograničnog prometa.

  – Poslat ćemo snažnu poruku prema Vijeću ministara da se regulira pitanje dolazaka, prolazaka i boravaka turista i ostalih na našem području u narednom ljetnom razdoblju – kazao je Herceg.

  Najavio je kako će u nastavku sastanka biti riječi i o zakonu o raspodjeli javnih prihoda, kao i o potpori viših razina kada je u pitanju županijski proračun.

  – Vi ste vidjeli da se proračun županije, koji je smanjen u odnosu na prošlu godinu, slabije puni ovih prvih pet mjeseci i tu očekujemo jednu financijsku injekciju s federalne razine kao i prošle godine, ako se uspije regulirati ovaj kreditni aranžman s MMF-om – naglasio je Herceg.

  Dodao je kako je sastanak bio i prilika zahvaliti Vladi FBiH na nizu potpora u različitim područjima.

  – Nešto što smo posebno danas istaknuli je naš korona-zakon, suradnja s Razvojnom bankom Federacije BiH gdje imamo jako dobar aranžman, planiramo ga ove godine obnoviti, proširiti i povećati kreditni portfolio. Čitav niz važnih tema koje smo do sada i koje ćemo u nastavku sastanka otvoriti s federalnom razinom – kazao je Herceg.

  Na kraju je istaknuo kako i dalje očekuje potporu s viših razina, osobito s federalne, te dobru suradnju na relaciji Federacije BiH – HNŽ, poput one kakvu Vlada HNŽ-a ima s našim nižim razinama lokalne samouprave u HNŽ-u.

  U radnom posjetu izaslanstva Vlade FBiH pored premijera Novalića bili su i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img