Herceg: Emil Markić uvijek će imati potporu Vlade HNK-a

-

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je u utorak Emila Markića, profesionalnog mostarskog boksača, izvijestili su iz Vlade HNK-a. 

Zahvalivši Hercegu na prijemu i dosadašnjoj potpori, Markić ga je upoznao sa svojim dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost. 

 – Ovih se dana pripremam za predstojeći dvoboj koji će se održati 24. travnja u Londonu, a gdje ću se boriti protiv Britanca Calluma Johnsona, za WBO Global naslov prvaka u poluteškoj kategoriji. Budući da smo od Vas i Vlade HNK uvijek imali nesebičnu potporu, željeli smo Vas obavijestiti o predstojećoj borbi, bez obzira na financijsku potporu, koju je u ovom razdoblju pandemije koronavirusa teško osigurati – kazao je Markić.

Premijer HNK-a utvrdio je kako Emil spada u kategoriju vrsnih sportaša i stoga će uvijek imati potporu u Vladi HNK-a.

– U više navrata bio sam u prigodi razgovarati s našim sportašima koji su uspjesima – kako timskim, tako i pojedinačnim – obradovali građane našeg kantona, a osobito prave ljubitelje sporta – ocijenio je Herceg.

Naveo je kako su na taj način postali najbolji promotori grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Emil Markić je primjer istinskoga i čovjeka i sportaša i uvijek me raduje susret s njim. Vlada će, kao i dosad sukladno mogućnostima, podupirati napore naših sportaša kako bi im, barem dijelom, olakšala naporan put do državnih, europskih i svjetskih vrhova – zaključio je premijer HNK-a.

spot_img

Mostar vijesti