GSS Prenj Konjic: I dalje traje potraga za Z.Ć. na Zvekuši

Lice je nestalo u petak navečer i od tada traje intezivna potraga

Od petka navečer traje potraga za licem Ć.Z., 1943. godište, koji je nestao na području Zvekuše. Nakon prijave u PS Konjic, odmah su angažovani pripadnici GSS Prenj, a kojima su se tokom vikenda pridružili i službenici PU Konjic, te timovi GSS iz Čitluka, Čapljine, Novog Grada Sarajevo, Gruda, Posušja, Tomislavgrada, Mostara i Jablanice. Pregledan je ogroman prostor, ali bez ikakvih tragova ili novih saznanja o nestaloj osobi. Danas, četvrtog dana potrage, pripadnici GSS Prenj su ponovo na terenu, zajedno sa službenicima PU Konjic i inspektorima, a pomoć pružaju i mještani. Kako nam je kazao Mensur Muhibić, vođa potrage, danas njihova tri člana ronilačkog tima pretražuju bunare i čatrnje.

“Danas smo pregledali tri bunara i još uvijek nemamo nikakvih naznaka ili tragova o nestaloj osobi. S obzirom da danas radimo samo preglede bunara, čatrnja, vrtača i jama, nije bilo potrebe za dolaskom drugih timova. Mi nastavljamo potragu, pa ćemo vidjeti u kojem pravcu ćemo dalje”-naveo je Muhibić.

Policijski službenici PU Konjic su uključeni u sve navedene aktivnosti, kazao je za radiokonjic.ba Ismail Kadić, komandir Operativnog centra PU Konjic.

“Policijski službenici prikupljaju podatke od pripadnika GSS, ali i mještana, te se provjeravaju ranija kretanja i kontakti nestale osobe, kako bi se stvorila neka slika kojom bi se olakšala potraga”-naveo je komandir Kadić.

GoSlim - smršaj zdravo

radiokonjic.ba

photo:GSS Prenj

11.09.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

Popularno danas