More
  VijestiGradsko vijeće Mostara raspravlja o novim članovima Izbornog povjerenstva

  Gradsko vijeće Mostara raspravlja o novim članovima Izbornog povjerenstva

  Gradsko vijeće Mostara na svojoj današnjoj sjednici usvojilo je Odluku o razrješenju predsjednika i članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara, a o imenovanja novih članova još uvijek se raspravlja.

  Za nove članove Povjerenstva predloženi su Rifat Zlomušica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Almir Ćorić i Mario Čuturić.

  Mandat novoizabranih članova Gradskog izbornog povjerenstva trajat će sedam godina, a teći će od dana davanja suglasnosti Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH na Odluku o imenovanju članova Izbornog povjerenstva Grada, kada je Vijeće donese.

  – Važno je napomenuti kako smo od SIP-a dobili dopis da do 30. rujna razriješimo staro izborno povjerenstvo jer je ono bilo imenovano privremeno, te da predložimo Odluku o imenovanju članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara za naredni mandat, a oni će biti verificirani tek kad SIP da suglasnost na naš prijedlog – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

  Pojedini vijećnici nezadovoljni su što su materijali za današnju sjednicu dostavljeni uoči samog početka sjednice, a oporbene stranke protive se izboru članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara, jer, kako navode, vladajuće stranke žele u to tijelo postaviti osobe bliske tim strankama.

  Trenutno je u tijeku stanka.

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas nije prisutan zbog službenog puta, a načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić kazao je kako je gradonačelnik Odluku o komunalnom redu i Odluku o načinu i postupku davanja u zakup poslovnih prostora Grada Mostara povukao s današnjeg dnevnog reda zbog dorade i nedorečenosti.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img