Gradsko vijeće Mostara raspravlja o novim članovima Izbornog povjerenstva

Gradsko vijeće Mostara na svojoj današnjoj sjednici usvojilo je Odluku o razrješenju predsjednika i članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara, a o imenovanja novih članova još uvijek se raspravlja.

Za nove članove Povjerenstva predloženi su Rifat Zlomušica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Almir Ćorić i Mario Čuturić.

Mandat novoizabranih članova Gradskog izbornog povjerenstva trajat će sedam godina, a teći će od dana davanja suglasnosti Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH na Odluku o imenovanju članova Izbornog povjerenstva Grada, kada je Vijeće donese.

– Važno je napomenuti kako smo od SIP-a dobili dopis da do 30. rujna razriješimo staro izborno povjerenstvo jer je ono bilo imenovano privremeno, te da predložimo Odluku o imenovanju članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara za naredni mandat, a oni će biti verificirani tek kad SIP da suglasnost na naš prijedlog – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

Pojedini vijećnici nezadovoljni su što su materijali za današnju sjednicu dostavljeni uoči samog početka sjednice, a oporbene stranke protive se izboru članova Izbornog povjerenstva Grada Mostara, jer, kako navode, vladajuće stranke žele u to tijelo postaviti osobe bliske tim strankama.

Trenutno je u tijeku stanka.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas nije prisutan zbog službenog puta, a načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić kazao je kako je gradonačelnik Odluku o komunalnom redu i Odluku o načinu i postupku davanja u zakup poslovnih prostora Grada Mostara povukao s današnjeg dnevnog reda zbog dorade i nedorečenosti.

  Razgovarano o izgradnji zajedničkog spomenika civilnim žrtvama rata u Mostaru

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi