Gradonačelnik Konjica upriličio prijem za učenika Adina Turka

Adin Turak, učenika 6.razreda Osnovne škole Seonica, će zajedno sa još tri učenika iz Sarajeva i Tuzle, činiti tim reprezetacije BiH na Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju u Crnoj Gori

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio je danas prijem za Adina Turka, učenika 6.razreda Osnovne škole Seonica, koji će zajedno sa još tri učenika iz Sarajeva i Tuzle, činiti tim reprezetacije BiH na Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju,u organizaciji Evropske asocijacije za saobraćaj (FIA). Takmičenje, koje se ove godine održava od 22.do 25.septembra u Baru, u Crnoj Gori, će okupiti učenike iz 30-ak zemalja. Adin se na ovo takmičenje plasirao osvojivši drugo mjesto na državnom saobraćajno-obrazovnom takmičenju u organizaciji BIHAMK-a. Ovo je šesti put da našu zemlju na ovom takmičenju predstavljaju i učenici iz Konjica, odnosno iz Osnovnih škola Seonica i Parsovići. Govoreći o značaju ostvarenih rezultata, gradonačelnik Ćatić je kazao da ga raduju ovakvi uspjesi konjičkih učenika, te da će grad Konjic biti podrška Adinu i u budućem periodu.

“Možemo biti ponosni da Konjic nastavlja jednu lijepu tradiciju, posebno kad su u pitanju škole u Seonici i Parsovićima, čiji su učenici do sada šest puta bili članovi reprezentacije BiH na evropskom takmičenju o saobraćaju. Čestitam nastavniku koji je radio sa djetetom, Adinu i njegovim roditeljima, kao i menadžmentu školu. Drago mi je da smo uvijek tu na raspolaganju i bićemo podrška Adinu i u budućem periodu. Nadam se da će se vratiti sa izuzetno uspješnim rezultatom”-kazao je gradonačelnik Ćatić.

Adin se vrijedno pripremao proteklih mjeseci, i kako nam je kazao, nada se uspješnom nastupu u Baru, zajedno sa ostalim članovima svoga tima.

Adin Turak i njegov nastavnik Zijad Lepara vrijedno su se pripremali za takmičenje

“Ovo mi puno znači, uzbuđen sam što učestvujem na takmičenju u Crnoj Gori. Dobro sam se pripremio i nastavnik mi je velika podrška. Nadam se dobrom usjehu”-rekao nam je ovaj vrijedni dječak.

Zasluge za Adinove ostvarene rezultate pripadaju u velikoj mjeri njegovom mentoru, nastavniku tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Zijadu Lepari, koji više od 20 godina vodi saobraćajnu sekciju u Osnovnoj školi Seonica, a koju pohađaju i učenici iz Parsovića.

gradonačelnik konjica upriličio prijem za učenika adina turka
Pripreme za takmičenje

“Adin Turak je šesti učenik koji ide na Evropsko prvenstvo o saobraćaju. Do sada smo učestvovali u Norveškoj, Austriji, Albaniji i ove godine idemo u Crnu Goru. Bilo je nagrada, dovoljno je reći da smo 24 bicikla dobili tokom svih ovih godina. Ovog puta od takmičara očekujem dobar rezultat, veliko zalaganje i rezultat neće izostati”-naveo je Lepara, dodavši da se takmičenje sastojati od raznih igara, radionica, teorijskog i praktičnog dijela o poznavanju saobraćaja.

Na Adinov uspjeh ponosan je i direktor Osnovne škole Seonica Zijad Halilović.

“Oni su već pokazali uspjeh samim plasmanom na ovo takmičenje, a nadam se da će naš učenik što bolje predstaviti našu školu, Grad Konjic i našu državu BiH”-rekao je Halilović.

Za Adinov uspjeh zaslužni su i njegovi roditelji, a velika podrška su mi i dvije starije sestre, Hana i Lamija. I one su prije nekoliko godina učestvovale u  takmičenju iz oblasti saobraćaja, a Hana je, također, predstavljala BiH 2014. godine na Evropskom obrazovno-saobraćajnom takmičenju u Norveškoj.

radiokonjic.ba

19.09.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

Popularno danas