Gradonačelnik Ćatić organizavao prijem za Almiru Lizde i Adnana Alagića te novčano ih nagradio za postignute rezultate

Gradska uprava Grada Konjica nastavlja da podržava uspješne sportske priče kroz financijsku podršku kako prema sportskim kolektivima tako i prema pojedincima.

Da je grad Konjic neiscrpni rasadnik sportskih talenata potvrđuju brojni sportski uspjesi koje su tokom ove godine ostvarili sportski kolektivi  ali pojedinci iz Konjica.  Prije samo nekoliko dana u naš grad sa zlatnim medaljama vratili su se Almira Lizde koja je peti put zaredom osvojila zlato u powerliftingu i Adnan Alagić koji je osvojio zlato na najvećem takmičenju kada je riječ o bodybuildingu. Tim povodom danas ih je u svom kabinetu ugostio gradonačelnik Osman Ćatić, gdje im je čestitao na ostvarenim rezultatima ali i pružio financijsku podršku.

Gradonačelnik Ćatić organizavao prijem za Almiru Lizde i Adnana Alagića te novčano ih nagradio za postignute rezultate

“Meni je izuzetno drago što me je gradonačelnik Grada Konjica ugostio u svom uredu, ponosan sam na uspjeh koji sam ostvario i nadam se da ćemo imati dobru saradnju i u budućnosti. Ja sam 20 godina u ovom sportu, i tek sada sam ove godine došao do vrha da osvojim Olimpiju. Ja mislim da je ovo historijski uspjeh za BiH, naš grad, a bez podrške Grada Konjica vrlo bi teško bilo moguće to da se ostvari”.

Na prijemu se razgovaralo i o planovima za budućnost , a Adnan je izrazio želju da upravo Grad Konjic bude domaćin jednog od ovakvih takmičenja..

“Imam u subotu 5. novembra jedno takmičenje koje će se održati u Mađarskoj, gdje će se sastati svi predstavnici iz 13 zemalja kako bi vidjeli za sljedeću godinu 2023. koja takmičenja gdje će se održati . ja ću insistirati da bude bar jedno takmičenje Evropsko, Svjetsko ili Balkansko u Gradu Konjicu”, kazao je Adnan Alagić.

  Sedmica sudske nagodbe u Općinskom sudu u Konjicu

Almira Lizde koja je na Svjetskom prvenstvu odbranila naslov prvaka peti put zaradem na sastanku je istakla  da se nada da će i u budućnosti nastaviti sa osvajanjem medalja te kazala kako joj puno znači podrška lokalnih vlasti.

Gradonačelnik Ćatić organizavao prijem za Almiru Lizde i Adnana Alagića te novčano ih nagradio za postignute rezultate
Gradonačelnik Ćatić organizavao prijem za Almiru Lizde i Adnana Alagića te novčano ih nagradio za postignute rezultate

“Puno znači na kraju krajeva to je najbitnije da bi se moglo dalje raditi jer bez nekih određenih sredstava pripreme koje ja radim nisu moguće da se rade tako da nadam se da ću nastaviti dalje. Do nove godine planiram malo da odmorim neke lakše treninge ću da radim , pa iza nove godine slijede pripreme za Svjetsko”, kazala je Almira Lizde.

Iako je zbog finansija kako nam je ranije kazao trener Almir Karkelja upitno bilo da li će Almira nastaviti odlaziti na veća takmičenja uz razgovor sa gradonačelnikom dogovoreno je da svakako Almiri neće izostati podrška lokalne zajednice na što su iz kluba zahvalni.

“Primljeni smo danas fino, gradonačelnik je obećao da će podržavati dalje nas kao i sve sportaše koji donose vrlo bitne rezultate . Almira je jedan od najboljih ambasadora Grada Konjica i to evo 7 godinu radimo da cijeli svijet zna i odakle smo i da smo jednostavno najbolji”, kazao je trener Kluba dizača tegova Neretva Konjic Almir Karkelja.

Grad je i ovog puta  prepoznao rad i trud naših sportista a kako su kazali  podrška neće izostati.

  Predstavnici Grada Konjica danas posjetili najstarije sugrađane i uručili poklone
Gradonačelnik Ćatić organizavao prijem za Almiru Lizde i Adnana Alagića te novčano ih nagradio za postignute rezultate
Adisa Kevrić, šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti

“Gradska uprava Grada Konjica će u skladu sa važećim propisima o nagrađivanju sportista nagraditi Almiru Lizde za njene postignute rezultate u toku 2022. godine. Mi ćemo održati sastanak sa Adnanom Alagićem da vidimo koja su to finansijska sredstava koja su potrebna za realizaciju takmičenja i gledat ćemo da to takmičenje bude održano u ljetnom period u Gradu Konjicu”, kazala je Adisa Kevrić šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti.

Grad Konjic u skladu sa budžetom nastavit će da podržava sportske kolektive i pojedince koji su najbolji ambasadori našeg grada širom svijeta, ali i dodali i to da je uz podršku Grada Konjica za dobar uspjeh naših sportista potrebna i pomoć svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

radiokonjic.ba

28.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi