More
  VijestiGrad Mostar uspostavlja komunalno redarstvo

  Grad Mostar uspostavlja komunalno redarstvo

  Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava javnost da su u toku aktivnosti na uspostavljanju komunalnog redarstva sukladno Zakonu o komunalnim djelatnostima, a u svrhu provođenja komunalnog reda u ovom gradu.

  Poslove komunalnog redarstva provodit će komunalni redari koji su u skladu sa Zakonom ovlašteni da vrše kontrolu nad provođenjem komunalnog reda kod svih osoba koje su prema odredbama Odluke o komunalnom redu, odgovorne za stanje i održavanje reda na javnim površinama, priopćeno je iz Grada Mostara.

  Redari su također ovlašteni uzimati u postupak prijave i zahtjeve građana i pravnih osoba, te da o postupanju u predmetima daju povratne informacije podnositeljima, kao i da saslušavaju i uzimaju izjave od odgovornih i drugih osoba.

  Također, oni će upozoravati građane i pravne osobe na ponašanje propisano odredbama Odluke o komunalnom redu, ovlašteni su da obavještavaju komunalnu inspekciju o slučajevima nepoštivanja i neizvršavanja navedenih odredbi, sačinjavaju zapisnike na terenu i dostavljaju ih komunalnoj inspekciji na dalje postupanje, kao i da poduzimaju druge mjere i radnje za koje su ovlašteni odredbama navedenog zakona.

  “Želimo istaknuti da ovim aktivnostima, odnosno  uspostavljanjem komunalnog redarstva, koje će sigurno opravdati svoje postojanje, građani grada Mostara dolaze u priliku da na brži i efikasniji način realiziraju svoje zahtjeve, u predmetima zaštite i očuvanja javnih površina”, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 3.7 / 5. Brojanje glasova: 3

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img