Grad Mostar: Kazne za zauzimanje javne površine bez odobrenja od 500 do 7000 KM

-

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara izdala je upozorenje za sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju trgovačku, ugostiteljsku, obrtničku i drugu djelatnost, a koje su izvršile zauzimanje javne površine u svrhu obavljanja spomenutih djelatnosti, da su dužni pribaviti odobrenje od strane nadležnog Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Krajnji rok za pribavljanje odobrenja za zauzimanje javne površine je 1. aprila ove godine, objavila je Služba za inspekcijske poslove.

Ovo upozorenje, kako navode, ima karakter preventivnog inspekcijskog nadzora, pa ukoliko pravne ili fizičke osobe ne postupe po njemu u navedenom roku, prema njima će se poduzeti sve zakonom predviđene mjere od strane komunalne inspekcije Grada Mostara.

Komunalna inspekcija će poduzimati i prinudna inspekcijska izvršenja, što podrazumijeva i uklanjanje predmeta i objekata sa površina za koje se ne posjeduje odobrenje nadležnog Odjela Grada Mostara te podnošenje prekršajnih naloga i prijava gdje je određena kazna u rasponu od 500 do 1000 maraka za fizičke osobe i od 5 000 do 7 000 maraka za pravne osobe, stoji u saopćenju

FENA

spot_img

Mostar vijesti