Grad Livno će sufinancirati prvu nekretninu za mlade

Grad Livno u novu, 2023. godinu ući će i s usvojenim proračunom i programom rada Gradskog vijeća. Ta dva najvažnija akta za funkcioniranje lokalne samouprave usvojena su na godišnjoj, ujedno i posljednjoj sjednici u ovoj godini.

Rad Vijeća u 2022. obilježile su brojne poteškoće, predizborna i izborna kampanja za opće izbore itekako su se preslikavale na lokalnu razinu, a ostalo je i bez predsjednice Hane Milak koja je postala zastupnica u Skupštini HBŽ-a.

REALAN I ODRŽIV PRORAČUN

– Imali smo puno propusta što se tiče programa rada, nismo ga realizirali u cijelosti, tako da smo te stavke uvrstili u program za 2023. te se nadam da ćemo u idućoj godini puno bolje i aktivnije raditi – kazao nam je Ivan Penić, dopredsjednik GV-a Livno.

Među tim zaostacima su izrada Statuta i poslovnika o radu Gradskog vijeća budući da se još radi prema aktima bivšeg Općinskog vijeća iako je Livno status grada dobilo početkom 2017.

Kad je u pitanju proračun, situacija je znatno bolja i s iznosom od 17,821.980 KM veći je za nepuna četiri milijuna u odnosu na ovogodišnji.

Gradonačelnik Darko Čondrić smatra da je proračun realan i održiv te dodaje i kako u odnosu na prošli ima nekoliko novosti.

– Kao novu stavku u proračunu istaknuo bih sufinanciranje prve stambene nekretnine za mlade obitelji. Predviđen je iznos od 200.000 KM i vjerujem i nadam se kako ćemo na ovakav način pomoći i potaknuti mlade obitelji na ostanak u našem gradu, da se uz našu potporu lakše odluče na kupnju nekretnine, a isto tako vjerujemo da ćemo u budućnosti razvijati ovu nakanu i sredstva za tu namjenu povećavati – kaže Čondrić.

  ONI ĆE UPOZNATI SRODNE DUŠE! Tri znaka horoskopa očekuje ljubavna sreća u 2023. godini

Redovitim praćenjem javnih poziva i prijavljivanjem namaknu se i dodatna sredstva pa će se i koncerti u Osnovnoj glazbenoj školi iduće godine izvoditi u mnogo boljim uvjetima.

– Dobili smo sredstva od vlade Bugarske od 50.000 KM za izgradnju pozornice u prekrasnoj koncertnoj dvorani, što svakako nedostaje. Vijednost projekta je oko 64.000 KM i vjerujem da ćemo taj dio odraditi u idućoj godini – kazao nam je Čondrić.

Povećana je i potpora poljoprivredi, u što su uvrštena i mala i srednja poduzeća, a na kapitalne investicije otpada 35% proračunskih sredstava, odnosno 6,367.000 KM.

PROMENICE, VODOPSKRBA…

– Od kapitalnih izdvajanja za iduću godinu istaknuo bih nastavak započetih projekata te ulaganja u javnu rasvjetu i prometnice na cijelom području Grada, vodoopskrbni i kanalizacijski sustav. Planirana su i sredstva za rekonstrukciju i održavanje školskih objekata u iznosu od 320.000 KM – kazao je gradonačelnik Čondrić.

Predviđeno je 200.000 KM i nadam se kako ćemo potaknuti mlade obitelji na ostanak u Livnu, kazao je gradonačelnik Čondrić.

Večernji.ba

 

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi