Grad Konjic: oko 700 hiljada maraka za rješenje stambenih pitanja mladih

Potpisani ugovori kojim Grad Konjic plaća kamate na stambene kredite mladih sugrađana

U Sali za sastanke Grada Konjica danas su potpisani ugovori sa mladim osobama koje su ispunile uslove iz ranije objavljenog Javnog poziva za odabir korisnika sredstava finansiranja za mlade s područja Konjica.

Podsjećamo,  gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je sa predstavnicima BBI Bank potpisao ugovor kojim će Grad Konjic snositi troškove kamata na stambene kredite mladih s područja grada koji kupuju prvu nekretninu – stan (novogradnja), te izgradnja kuće (novogradnja). Maksimalan iznos kredita po korisniku bio je 200 hiljada maraka, sa periodom otplate do 20 godina. Javni poziv je još uvijek aktuelan i zainetersovani se mogu prijaviti do 31.decembra 2022.godine.

Potpisani ugovori kojim Grad Konjic plaća kamate na stambene kredite mladih sugrađana

Korisnici koji su danas potpisali ugovore kažu da je ovakav potez gradske uprave veliko olakšanje jer će uštedjeti znatnu količinu novca.

26-godišnji Anes Omerović je po zanimanju hemijski inžinjer. Kaže da ovakva podrška Grada Konjica znači mnogo jer kroz ovakve projekte se primjeti da Grad stoji iza mladih, te da se ovdje isplati ostati.

grad konjic: oko 700 hiljada maraka za rješenje stambenih pitanja mladih
Anes Omerović: Kupovina stana odn rješenje stambenog pitanja jedan je od najznačajnih koraka u životu svake osobe

„Primjetio sam i da gradska uprava pomaže mladim poduzetnicima za biznise. Mislim da ovdje ima dosta mladih ljudi, pametnih ljudi koji mogu doprinijeti a ovakvim potezima će ostati u našem gradu“ poručio je Omerović.

Eldin Boloban živi u selu Treboje. Odlučio je aplicirati na Javni poziv kako bi Grad Konjic preuzeo dugovanja po osnovu kamate za stambeni kredit koji je podigao kako bi izgradio kuću na Donjem Selu, a za Radio Konjic je poručio:

  Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić i Gordana Banović
grad konjic: oko 700 hiljada maraka za rješenje stambenih pitanja mladih
Eldin Boloban: Sredstvima stambenog kredita izgradiće kuću na Donjem Selu

                „Sve pohvale gradonačelniku i Gradu Konjicu na ovakvim akcijama kojima omogućavaju bolje uslove nama mladima kako bismo ostali ovdje, kupili ili izgradili  nekretninu i osnovali porodicu. “

Faruk Jazvin porijeklom je iz Glavatičeva, a kroz ovaj projekat za mlade riješio je stambeno pitanje.

grad konjic: oko 700 hiljada maraka za rješenje stambenih pitanja mladih
Faruk Jazvin: Oslobađanje plaćanja kamate na kredit veliko je olakšanje

                „U Konjicu živim već duži vremenski period, a sada sam sa ovim projektom riješio stambeno pitanje. Zahvalio bih se i gradonačelniku i svim uposlenim jer je ovo od velike pomoći“ poručio je Jazvin.

Grad Konjic je za namjenu sufinansiranja kamatne stope na stambene kredite obezbijedio iznos od oko 700 hilada maraka, a javni poziv još nije okončan.

grad konjic: oko 700 hiljada maraka za rješenje stambenih pitanja mladih
Gradonačelnik Osman Ćatić i Adisa Kevrić iz Službe za privredu finansije i društvene djelatnosti upoznali su prisutne o aktivnostima koje gradska uprava provodi s ciljem poboljšanja životnih uslova mladih

Adisa Kevrić iz Službe za privredu finansije i društvene djelatnosti Grada Konjica je pojasnila:

                „Gradska uprava Konjica je potpisala ugovor sa BBI Bankom o sufinansiranju kamatne stope na stambene kredite, kao jednu od mjera za pomoć mladima u lokalnoj zajednici. Do sada je plasirano oko 700 hiljada KM. Danas je ugovore potpisalo 6 korisnika, i imamo još dva koji će to naknadno učiniti. Javni poziv je otvoren do 31.decembra tako da je moguće u BBI Banci podnijeti zahtjev za kreditiranje do kraja godine.“

Finansiranja koja su predmet ovog Javnog poziva odnose se isključivo  na kupovinu:

  •  stana (novogradnja)/stambena jedinica (stan) koja je izgrađena ili je u izgradnji, a koju investitor prvi put  prodaje.
  • Kuća (novogradnja)/stambena jedinica (kuća) u izgradnji za koju je obezbjeđena urbanistička i građevinska dozvola od nadležne općinske / gradske službe na području Općine / Grada
  • Objekat koji se kupuje mora imati urednu dokumentaciju i sve potrebne dozvole.
  Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić

23.12.2022.

radiokonjic.ba

[email protected]

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi