back to top

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Program obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH, i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma, počeo je danas prijemom kod gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića za studente dobitnike Dekanovih i Rektorovih nagrada i studente koji imaju prosjek ocjena devet i više odnosno četiri i više.

Na današnjem prijemu uručene su Odluke o dodjeli jednokratnih finansijskih nagrada u iznosu od 1.500 KM za trinaest studenata dobitnika Dekanovih i Rektorovih nagrada, kao i novčane stimulacije za šest studenata koji imaju prosjek ocjena devet i više odnosno četiri i više, a iznos od 150 maraka će im se isplaćivati u narednih deset mjeseci. Na ovaj način Grad Konjic nastoji pomoći mladim ljudima, kazao je gradonačelnik Osman Ćatić u svome obraćanju najboljim studentima.

“Grad Konjic nastoji kroz razne aktivnosti pomoći mladim ljudima, a jedna od tih aktivnosti je i nagrada za najuspješnije studente dobitnike Dekanovih i Rektorovih nagrade, kao i za studente sa prosjekom ocjena devet i više odnosno četiri i više. Drago mi je da smo danas okupili mladost Grada Konjica, a posebno što je ovaj prijem upriličen povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, naše jedine domovine, Želimo i moramo napraviti što bolje uslove da mladi ljudi ostaju u Konjicu i u našoj domovini i da upravo oni budu kreatori svoje budućnosti, budućnosti Grada Konjica i BiH”-kazao je gradonačelnik Ćatić.

Dobitnici Dekanovih i Rektorovih nagrada su: Nedim Pajić, Ajla Graho, Sanida Hebibović, Elda Sultić, Omer Ćosić, Anel Balić, Zerin Hebibović, Kenan Pajić, Mirnesa Spiljak, Ilhana Kadić, Adelisa Japalak, Ena Šahinović i Namik Lojić. Novčane stimulacije za prosjek ocjena devet i više, odnosno četiri i više, dobili su: Sara Osmanović, Lejla Mehanoli, Nedim Džajić, Envera Moro, Gordana Banović i Ilma Motika. Braća Nedim i Kenan Pajić su studenti na Mašinskom fakultetu u Mostaru. Nedim je dobitnik Rektorove, a Kenan Dekanove nagrade.

Ove novčane nagrade su podstrek za još bolje učenje, trud i rad”– kazali su nam braća Pajić.

Nedim i Kenan Pajić

Konjičanka Elda Sultić magistar je informacijskih tehnologija i dobitnica Rektorove nagrade. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima tokom školovanja, Elda je odmah po završetku studija, dobila posao asistenta. Nije krila zadovoljstvo što je njen uloženi trud i rad tokom školovanja prepoznat i nagrađen.

“Podrška Grada Konjica će dobro doći svim studentima, ali i njihovim roditeljima, posebno u današnje vrijeme, kada su troškovi školovanja veliki zbog inflacije i rasta cijena”-navela je Sultić.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Elda Sultić

Lejla Mehanoli, studentica treće godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na Odsjeku produkt dizajn, i Gordana Banović, studentica Filozofskog fakultetu, studij Odnosi s javnošću Sveučilišta u Mostaru, su dobitnice novčane stimulacije, jer su tokom školovanja ostvarile prosjek ocjena devet i više odnosno četiri i više.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Lejla Mehanoli

“Za mene ova nagrada predstavlja dodatni podsticaj da se još više trudim u narednim godinama školovanja, a posebno je bitno da lokalna zajednica primjeti trud svih studenata”-istaknula je Mehanoli, a slično zadovoljstvo izrazila je i Banović, kazavši da je veoma lijepo da se nagrađuju najbolji studenti.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Gordana Banović

radiokonjic.ba

27.02.2023.

radiokonjic.ba

Popularno danas