Francuska veleposlanica otvorila izložbu ‘Žene humanitarke’ (VIDEO)

U povodu Međunarodnog dana Crvenog križa francuska veleposlanica u BiH Christine Toudic otvorila je u četvrtak u Mostaru izložbu fotografija ‘Žene humanitarke’.

Francuska diplomacija se, naime, naročito ističe u humanitarnom radu, pomoći u razvoju i promociji jednakosti između žena i muškaraca.

– Izložbu je iniciralo francusko ministarstvo vanjskih poslova, i to u povodu Međunarodnog dana prava žena. Važno je odati počast ženama, i to onima koje nisu uvijek zatvorene u kućama, nego rade na terenu i u izuzetno teškim konfliktnim situacijama – istaknula je francuska veleposlanica tom prigodom.

Tajnik Crvenog križa Grada Mostara Alen Kajtaz izrazio je zadovoljstvo što je otvorena izložba o ženama humanitarkama, jer su, kako je kazao, upravo one puno doprinijele samom značaju Međunarodnog pokreta Crvenog križa.

– Sto pedeset devet godina najveće i najbrojnije humanitarne organizacije sasvim su dovoljan razlog da danas pokažemo ulogu Crvenoga križa u cjelini, ali prvenstveno da pokažemo koliko žene doprinose radu Crvenog križa te svim humanitarnim aktivnostima koje se provode u cijelom svijetu – istaknuo je Kajtaz.

Autori izložbe su volonteri Crvenog križa i raznih organizacija, a oko 20 fotografija generalno prikazuje rad i ulogu žena na humanitarnim aktivnostima.

Izložba će ostati otvorena do 15. maja, kada se obilježava sedmica Međunarodnoga pokreta Crvenog križa. 

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi