back to top

FOTO/VIDEO: Veliki red pred Šumarijom Tomislavgrad za uplatu ogrjevnog drveta!

Jutros je ranoranioce na ulici u središtu Tomislavgrada iznenadila velika skupina građana pred zgradom Šumarije Tomislavgrad, a odmakom jutra red je bio sve veći, podsjetilo nas na ratno vrijeme i redove za podjelu humanitarne pomoći, na neku krizu…

O čemu se, ustvari, radi: od danas, četvrtak, 29. veljače, 2024. godine. Šumarija Tomislavgrad prima uplate za bukovinu-ogrjevno drvo, a poučeni prošlogodišnjim iskustvom građani su jutros uranili i veliki red napravili, bojeći se kako neće biti drva za sve. Opravdano, neopravdano, ali se uplata, sigurni smo, mogla drukčije organizirati, bez ovolike gužve, posebice za šumu, ako išta imamo onda je to šuma, bukovina! Iako, doznali smo, da Šumarija Tomislavgrad, odnosno područje općine Tomislavgrad, i nema dovoljno drva, šume, kako smo godinama mislili. Je li to tako, nismo sigurni?!

Pitanje smo uputili i direktoru HB šuma i upravitelju Šumarije Tomislavgrad, pa dok čekamo njihove odgovore pogledajte fotografije i video koje smo snimili malo prije 8:00 sati !


Stigao nam je odgovor upravitelja Šumarije Kreše Juriča: “Izgleda da Šumarija ipak nije izgubila povjerenje građana”.

Pa (se) pitamo: Zašto onda Šumarija, Općina… nema povjerenja u svoje građane da će im platiti, ako  im na telefonski poziv ili poruku-narudžbenicu,  dotjeraju drva, nego moraju unaprijed uplatiti?!

Pametnom dosta!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas