back to top

FOTO: POLICIJSKA AKADEMIJA FBiH dobila 296 novih policajaca, među njima i 12 iz Tomislavgrada

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (FMUP) danas je promovirana 42. generacija polaznika, koji su uspješno završili osnovnu policijsku obuku za čin ‘policajac.

Obuku za početni čin ‘policajac’ uspješno je okončalo 296 polaznika iz ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Posavske , Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

 

foto: policijska akademija fbih dobila 296 novih policajaca, među njima i 12 iz tomislavgrada

Na prigodnoj svečanosti, u prisustvu visokih policijskih dužnosnika i predstavnika vlasti, te rodbine polaznika, kao i brojnih uzvanika i gostiju, kadetima su uručene diplome čime su stekli uvjete za radni angažman u sklopu policijskih struktura.

Isak: Vi ste ti koji štitite BiH
Sudionike svečanosti pozdravio je i čestitke kadetima uputio federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak, istaknuvši kako mu je čast i zadovoljstvo da se može obratiti ovim povodom.

foto: policijska akademija fbih dobila 296 novih policajaca, među njima i 12 iz tomislavgrada  foto: policijska akademija fbih dobila 296 novih policajaca, među njima i 12 iz tomislavgrada

Pozvao je kadete da djeluju u skladu sa zakonom i odlučno se angažiraju na provedbi zakona u interesu svih građana, te da ne dozvole bilo kome da ih omete na tom putu.

-Vi ste ti koji štite državu Bosnu i Hercegovinu i njene poštene građane – poručio je Isak, izražavajući zahvalnost polaznicima 42. klase što su izabrali časni policijski poziv, uz uvjerenje da su oni generacija koja će nas učiniti ponosnima.

Isak je, istovremeno, iskazao zahvalnost stručnom kadru Policijske akademije FMUP-a, kao i pripadnicima županijskih/kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, koji su se nesebično angažirali u sklopu nastavnog ciklusa i u procesu prijenosa znanja i vlastitih iskustava, objava je Faktora ba

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas