More
  VijestiKulturaFilm mlade Mostarke Karmen Obrdalj ušao u konkurenciju festivala u New Yorku

  Film mlade Mostarke Karmen Obrdalj ušao u konkurenciju festivala u New Yorku

  Film “Kad jutro svane” Mostarke Karmen Obrdalj dosad je primljen u konkurenciju na preko deset festivala, a uskoro će biti prikazan i na filmskom festivalu u New Yorku.

  – Film je zasad primljen na preko deset festivala i definitivno smo najviše uzbuđeni oko New York Shorts International Film Festivala koji je najveći filmski festival na istočnoj obali SAD-a. Radi se o kvalifikacijskom festivalu za ‘Canadian Screen Awards’ i iznimna nam je čast biti selektirani na takvom festivalu – kazala je Feni Obrdalj.

  Sretna je, navodi, što još jedan studentski film doživljava bogat festivalski život, a to joj je, kao i cijeloj ekipi filma, izrazito bitno za daljnji rad.

  Podsjetila je kako je film svjetsku premijeru doživio na Sarajevo Film Festivalu, što joj je, kako kaže, bio divno iskustvo.

  Film “Kad jutro svane” koji je prikazan u glavnoj studentskoj konkurenciji za Srce Sarajeva, govori o mladoj ženi koja doživljava krizu identiteta nakon što shvaća da njezin partner ima aferu s poznatom glumicom.

  – To je film o usamljenosti, identitetu, ljubavi i onome što znači biti mlada žena u 21. stoljeću – pojasnila je Obrdalj.

   Naglasila je kako je na njemu radila ista ekipa kao i na filmu “Zašto mama vazda plače?”.

  – To su, prvo moram istaknuti, moji najbliži suradnici – snimateljica Jana Vuković i montažer Aleksandar Jurić. Oni su sa mnom od početka projekta i zajedno smo prošli sve faze procesa stvaranja filma. Glavnu ulogu tumači mlada glumica Aleksandra Plahin, a ostale Bojan Kolopić, Milica Janevski i Slađana Zrnić – kazala je Obrdalj, dodavši kako joj je bila iznimna čast raditi s glumcima koji su iskusni i predani svom poslu.

   Mlada redateljica trenutno radi na postprodukciji dokumentarnog filma “Brzi” o Stanislavu Puljiću, a usporedo s tim piše scenarij za prvi dugometražni film.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img