back to top

Film ‘Bosanski lonac’ otvara ovogodišnji Mostar film festival

MOSTAR, (FENA) –  Svečano otvaranje Mostar film festivala, 17. izdanja Festivala filmske glume, upriličit će se u ponedjeljak, 18. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 20 sati.

Nakon toga, uslijedit će projekcija filma redatelja Pave Marinkovića ”Bosanski lonac”.

Radnja filma prati Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu, priopćili su organizatori.

Na festivalu će kroz natjecateljski dio programa biti prikazano ukupno šest filmova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Festival će trajati do četvrtka, 21. studenoga kada će stručni žiri najboljim glumačkim ostvarenjima dodijeliti tradicionalnu nagradu ”Stablo ljubavi”, navodi se u priopćenju.

Festival filmske glume mostarskoj će publici i ove godine predstaviti najbolja filmska ostvarenja, a program ovogodišnjeg festivala organizatori će predstaviti na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 15. prosinca u 12 sati u hotelu Mostar.dnevni.ba

Popularno danas