Festival hrane ‘Konjic Food Fest’ okupio više od 80 izlagača

U organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic uz pokroviteljstvo Općine u srijedu je organiziran 11. festival hrane “Konjic Food Fest” koji je okupio više od osamdeset izlagača.

Po riječima predsjednice Organizacijskog odbora Festivala Alme Huseinbegović- Radmanić, pedeset izlagača je s područja općine Konjic, dok ih trideset dolazi iz drugih krajeva BiH.

– Imamo goste iz Foče, Viteza, Brčkog, Cazina, Bihaća, Visokog, Novog Travnika, Stoca, Fojnice i drugih krajeva koji su izložili med, ljekovito bilje, prirodnu kozmetiku, a dosta njih je došlo s pripremljenim jelima, baklavama, hurmašicama, pitama i ostalim – kazala je Radmanić.

Na mnogim štandovima mogle su se vidjeti i prerađevine od voća i povrća, kao i raznoliki mliječni i mesni proizvodi.

Festival su obilježili “Čajanka”,”Kestenijada”, riblji specijaliteti, slatka i slana iznenađenja, te bogat cjelodnevni zabavno-muzički program, a deset ekipa takmičilo se i u pravljenju Begove čorbe. 

Posjeta štandovima s hranom, ali i prodaja proizvoda bila je jako dobra.

– Jako smo zadovoljnim prodajom poljoprivrednih proizvoda, rukotvorina i svega onoga što ovaj Festival nudi. Zbog epidemiološke situacije morali smo limitirati broj učesnika, ali je posjećenost bila ogromna i zaista je premašila sva naša očekivanja – istaknula je Radmanić.

Manifestacijom, kako dodaje, žele predstaviti bogatu gastro ponudu konjičke općine, poljoprivredne i druge proizvode prepoznatljive za ovaj dio BiH, i to kvalitetom i raznolikošću pod motom “Made in Konjic”.

– Cilj nam je da uvežemo kupce s našim divnim Konjičankama i Konjičanima, da kupci vide šta to Konjic može da ponudi, ne samo u poljoprivrednim proizvodima, prerađevinama, nego tu su i rukotvorine, ugostiteljstvo, turizam i mislim da smo ovim Festivalom postigli baš ono što smo željeli, a to je prodaja – poručila je Huseinbegović- Radmanić.

Popularno danas