Federacija: Uplaćeni dječji dodaci za ožujak

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike realiziralo je isplate dječjeg dodatka za mjesec ožujak, a isplata je obuhvatila 45.056 korisnika s područja cijele Federacije BiH. U ovu svrhu iz federalnog proračuna je izdvojeno ukupno 10.973.786,49 KM.

Kako je priopćeno iz resornog ministarstva, pravo po ovom osnovu odobreno je za sva pravomoćna rješenja koja su zaključili nadležni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite kroz elektronsku bazu podataka.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podsjetio je korisnike i na potrebu da vode računa o točnom navođenju neophodnih informacija u zahtjevu, kako bi se izbjegle nejasnoće prilikom uplata u komercijalnim bankama.

”Imamo informaciju iz određenog broja banaka o pogrešno unesenim nazivima banaka, kao i brojevima bankovnih računa. Stoga skrećemo pažnju korisnicima da provjere ove podatke prije nego oni budu dostavljeni Ministarstvu, a kako bismo izbjegli nepotrebna kašnjenja u isplatama. To se odnosi i na situacije u kojima je korisnik u međuvremenu promijenio banku i potrebno da je se te informacije redovno ažuriraju i usklađuju”, podsjetio je ministar Delić.

Ministar Delić naveo je i da će isplata dječjih dodataka po rješenjima koja su postala pravomoćna nakon 31. ožujka ili će to tek postati, biti isplaćena iz proračuna Federacije BiH za 2023. godinu, pri čemu će navedenom isplatom biti retroaktivno obuhvaćeni i oni mjeseci za koje nije bilo isplate, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi

Objava Federacija: Uplaćeni dječji dodaci za ožujak pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas