Dvostruka kruna za Kuglački klub Posušje: pobjednici su i Kupa BiH

Igrači Kuglačkog kluba Posušje dvostruki su prvaci Bosne i Hercegovine. Naime, nakon što su prije nekoliko tjedana, nekoliko kola prije kraja prvenstva osigurali titulu prvaka Bosne i Hercegovine (četvrti put za redom), ovoga vikenda su pobjedili i u Kupu Bosne i Hercegovine.

U finalnom danu kupa nadigrali su klub „Rudar“ iz Prijedora rezultatom 7: 1. Bilo je lakše od očekivanog, kazao je za naš radio kapetan Kuglačkog kluba Posušje Ivan Iko Petric. „Znali smo da je to malo slabiji protivnik, ali smo mislili da će pružiti malo jači otpor. Nakon prvog para Pere Petric je dobio svoga suparnika sa 100 čunjeva razlike. Ante Mišetić je izgubio od Đorđa Paštara što smo i očekivali jer je Đorđe iznimno dobar igrač. U drugom paru igrali su Mario Prljević i Ivo Petric. Bio je to najneizvjesniji dio utakmice, ali su uspjeli dobiti. U zadnjem paru smo odigrali Bernard Malenica i ja i dobili svoje protivnike“, komentirao je za naš radio tijek utakmice Ivan Petric.

KUP je započeo u subotu polufinalnim utakmicama gdje su igrale ekipe Sloboda iz Tuzle i Rudar iz Prijedora u prvom polufinalu i ekipe Posušja i klub Ada iz Banja Luke u drugom polufinalu.  Iako su na početku gubili 3:1 i 70 čunjeva, ipak se dogodio preokret i Posušje je uspjelo izboriti finale.  „Odlična igra naših kuglača protiv odlične ekipe Ade u polufinalnom susretu bila je poslastica kuglanja, gdje je napetost bila do zadnjih hitaca. Naši kuglači su fenomenalnom igrom oborili rekord kuglane koji od 2012. godine drži ekipa Borca s 3664 oborena čunja. Novi rekord od 3666 oborenih čunjeva postavili su upravo igrači Kuglačkog kluba Posušja. Čak pet naših kuglača su odigrala preko 600 čunjeva“, kazao je za naš radio Ivan Petric koji je u toj utakmici  oborio 661 čunjeva.

Upravo je i on proglašem najboljim pojedincom KUPa BiH. „Nakon mjesec dana odmaranja zbog ozlijede, vratio sam se treniranju prije tjedan dana. Nije mi bilo svejedno, jer kad kuglaš uvijek je u podsvjesti da se ne bi nešto opet dogodilo. Oba dana sam odigrao fenomenalno. Prvi dan 661 oboren čunj, a drugi 655 oborena čunja. Nisam se nadao da će biti toliki brojevi što e mene tiče, ali evo, prošlo je dobro“, kazao je za naš radio Iko Petric.

No, nećemo propustiti spomenuti ni ostale igrače kluba: Mario Prljević, Bernard Malenica, Ante Mišetić, Ivo i Pere Petric također su pokazali da su među boljim pojedincima u Bosni i Hercegovini, jer ovi rekordi od ovog vikenda zasluga su cijele ekipe. „ Tu su s nama na KUP-u bila i dva rezervna igrača: Danijel i Josip Penava. Nisam spomenuo da smo rekord dvorane u Gradiški iz polufinala u subotu već srušili idući dan u finalu za nekih 15 čunjeva. Znači, u finalu smo ponovo oborili rekord dvorane i srušili 3683 čunja. To je sigurno zasluga cijele ekipe“, istaknuo je Petric za naš radio.

Krajem travnja ove godine kuglače čeka natjecanje za pojedinačnog prvaka u kuglanju Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je spomenuti da je čak pet kuglača među osam iz Federacije koji će se natjecati na završnom državnom prvenstvu iz Kuglačkog kluba Posušje. Tako će na državnom prvenstvu, onom pojedinačnom, pored braće Petric, Ike i Pere iz Kuglačkog kluba Posušje nastupiti i Mario Prljević, Bernard Malenica i Ivo Petric.

Nakon toga pak idu i reprezentativne obaveze i pripreme s kuglačkom reprezentacijom Bosne i Hercegovine koja će nastupiti na svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Varaždinu.

Objava Dvostruka kruna za Kuglački klub Posušje: pobjednici su i Kupa BiH pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas