DOBRO vam razmjerno vedro i vjetrovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 18 stupnjeva C, puše vjetar, nebo nad duvanjskim krajem razmjerno je vedro, što znači da ima i oblaka, koji stoje ne putu sunčanim zrakama, koje se naziru iznad Vrana na putu obasjati Duvanjsko polje.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, a već je prošla prva trećina kolovoza, leti vrijeme, neosjetno, ali primjetno kad se osvrneš, kao da je jučer bio Uskrs, a već je vrijeme oko Gospojine, tako se nekada računalo vrijeme dok nije svatko imao pisani kalendar. A svejedno, vrijeme je prolazilo, bez obzira jeste li imali kalendar, sat, ravnali se ljudi po prirodi, po suncu, uvijek su se izmjenjivali dan i noć, a nikada se prije zore nije svanulo.

Malo je osoba na svijetu kojima uvijek radosna zora sviće, jer u životu ima i teških i tužnih dana, ima dana kada nas obuzme malodušje, korak do očaja, ali se ne treba prepustiti takvim osjećanjima. Tijelo najčešće liječimo, znamo točno gdje nas boli, osjećamo fizičku bol, ali s dušom je malo drugačije, ne boli, ali disati ne da, steže oko srca, u prsima, a ne možete to ni previti, ni balzamom namazati, ni injekcijama i tabletama izliječiti. Postoje i za to doktori, liječnici, ali ako sami sebi ne pomognemo, ako se ne trgnemo iz tog malodušja, letargije, ako se ne prepustimo “rijeci života” nego čvrsto, sami pred sobom  donesemo odluku da ćemo odmah, istog trena “promijeniti ploči”, okrenuti se vedrijoj strani života i svijet gledati otvorenih očiju, a usne uvijek neka budu spremne na osmijeh, na poljubac, a ruke u zagrljaj, izbaciti sve negativne misli i zaobići ljude negativnih emocija, bit će to prava odluka. Samo ne odgađajte primjenu odluke za sutra. Neka vam u tome Bog pomogne i ne zaboravite, život je samo jedan i nitko ne zna koliko će dugo trajati pa se ne isplati živjeti ga u zlobi, u pohlepi, u svađi, zato se potrudite proživjeti ga svaki dan u dobročinstvu, veselju i ljubavi.

  KO JE PREDSTAVNIK MUDROSTI, A KO NEVINOSTI Zodijak otrkiva koliko vam je „stara duša“

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi