DOBRO vam razmjerno vedro i vjetrovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 12 stupnjeva C, puše vjetar pa se doima hladnije, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je vedro, ima oblaka na istoku koji dočekuju sunčane zrake, koje će, vjerujemo nadjačati oblake i ogrijati Duvanjsko polje.

Ugodan vam i blagoslovljen prvi radni dan u tjednu, a Duhovski je ponedjeljak, treći dan trodnevlja obilježavanja Duha Svetoga, pa neka vam Duh Sveti da dne snagu za današnji, ali i svaki sljedeći dan da možete ostvarivati svoje planove, svoje obveze, svoje želje i snove. Ali ne zanosite se, ne budite megalomani, ne očekujte mnogo pa ćete dobiti više nego ste očekivali, skromne želje počesto znaju prirediti iznenađenje.

Odavno je znano da je skromnost vrlina, lijepa ljudska osobina, iako rijetka, jer vremenom i skromna osoba shvati da oni neskromni koriste njezine vrline za svoju dobrobit, iskorištavaju je, pa se dozove pameti i pomisli :”E, nećete više, dosta je!” Ali, ako j e skromnost urođena i odgojem samo njegovana, teško je stubokom promijeniti karakter čovjeka,, zato je dobro da ste skromni, ali se ne dajte iskorištavati, svačiji je život vrijedan poštovanja i treba ga proživjeti dostojanstveno, ne podanički, ne robovski ni za čiji račun, ni za čije “babe zdravlje”, kako se to ironično kaže.

Živite pošteno, radite vrijedno, ljubite strasno, vjerujte ljudima, ali nije zdravo ako vam je sve pravo, ako vam je sve svejedno, zato na uvrede, na nepravde – vrisnite!

S ljubavlju u srcu i mirom u duši, empatijom za druge i spremni pomoći potrebitima, s osmijehom na usnama krenite hrabro u susret novom danu – lijepom Božjem daru i širite radost i dobre vibracije svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas